Andronescu: Orele de sport sa fie intr-o singura zi, eventual sambata!

Andronescu: Orele de sport sa fie intr-o singura zi, eventual sambata!
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, s-a pronuntat, miercuri, la intalnirea avuta cu senatorii din Comisia pentru invatamant, pentru desfasurarea tuturor orelor de sport intr-o singura zi pe saptamana, eventual sambata, pentru ca acestea sa nu se mai intercaleze cu celelalte materii.

Andronescu a criticat actualul sistem in care orele de sport sunt urmate de ore de curs.

"Majoritatea copiilor sunt scutiti de parintii lor si pentru ca ora de sport este intercalata intre celelalte ore. El vine cu treningul in sacosa si sigur ca este si incomod si, dupa ce s-a miscat, ramane transpirat", a explicat ministrul.

Ecaterina Andronescu a spus, de asemenea, ca aceasta intercalare nu este o solutie "prea fericita".

Ministrul a precizat ca, la liceul de matematica-fizica pe care l-a absolvit existau echipe de handbal, de volei si de baschet si ca profesorii ii antrenau pe elevi in competitii aproape in fiecare sfarsit de saptamana. Andronescu a mai spus ca profesoara sa de sport ii chema pe elevi la competitii sambata si duminica si "nu se supara nimeni". "Dimpotriva, eram foarte fericiti ca purtam culorile scolii si lucrul acesta ne dadea si noua un sentiment de mandrie ca apartinem unui liceu important si, pe de alta parte, era si pentru sanatatea noastra un lucru pozitiv", a aratat ea.

Pe de alta parte, ministrul a subliniat ca scolile si profesorii au libertatea de a decide daca vor sa adopte o astfel de solutie sau nu.

"Eu ceea ce imi doresc este sa revigoram miscarea sportiva de masa (…) si demersurile pe care le-am facut pana acum merg in aceasta directie si mi-am propus, prin cluburile sportive scolare, sa revigoram baza de selectie pentru sportul de performanta", a mai declarat ministrul Educatiei.

 

Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor a fost prelungită cu 10 luni

Vineri, 16 Aprilie 2021
208

Perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor a fost prelungită cu 10 luni, până la 31 ianuarie 2022, a anunţat ministrul Finanţelor,...

Cum a ajuns să se strice în şase luni un drum proaspăt refăcut. „Mai bine nu-l asfaltau deloc”

Vineri, 16 Aprilie 2021
866

Un drum proaspăt asfaltat în judeţul Botoşani nu a rezistat decât şase luni. Asfaltul s-a crăpat pe anumite porţiuni şi au apărut şi craterele. Şefii de la Consiliul Judeţean, i...

Lucian Trufin, PSD Botoșani: „Reziliență și redresare pentru toți, mai puțin pentru Moldova!”

Vineri, 16 Aprilie 2021
278

Comunicat:Vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Senatul României, Lucian Trufin, este nemulțumit de faptul că Regiunea de Nord Est lipsește aproape cu desăvârșire din...