ANCHETELE procurorului Ponta: INFIRMIERA falsificatoare, ESCROCUL din Botoşani şi BIŞNIŢARUL de ceasuri

ANCHETELE procurorului Ponta: INFIRMIERA falsificatoare, ESCROCUL din Botoşani şi BIŞNIŢARUL de ceasuri
Cel mai mic rechizitoriu realizat de procurorul Victor Viorel Ponta are doar 5 file. O analiză a actelor sale de trimitere în judecată arată că anchetele pe care le-a coordonat erau dosare banale.

În majoritatea cazurilor, acuzaţii şi-au recunoscut fapta.   Fostul şef al Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), procurorul Lucian Papici, a fost "paraşutat" de la Timişoara pentru a executa ordine, a declarat, ieri seară, premierul Victor Viorel Ponta, arătând că acesta era un "paria "pentru el, când lucra ca procuror, şi colegi de-ai săi din Parchetul General.

"Sincer, noi cei de la Parchetul General nu l-am considerat pe domnul Papici... a fost paraşutat de la Timişoara ca să execute nişte lucruri şi pentru noi era un fel de paria, aşa. Noi, cei care eram deja la Parchetul General, ştiam că a fost adus să execute ordine. Dar asta e o poveste de acum 15 ani", a spus Ponta.  

Ion Iliescu i-a dat Diploma "Meritul Judiciar" clasa a V-a   

Calificativele obţinute la evaluarea activităţii profesionale au fost, atât pentru anii 1998, cât şi pentru 1999 – foarte bine. Totodată, în luna iunie 2002, cu o lună înainte de părăsi procuratura, Victor Viorel Ponta a fost distins de Preşedintele României, Ion Iliescu, cu Diploma "Meritul Judiciar" clasa a V –a.   

Acuzaţi că au vândut ilegal 15 ceasuri Tissot   

Pe 15 octombrie 1998, Victor Viorel Ponta a finalizat ancheta afaceristului Adrian Stoican. Rechizitoriu: 7 file. Acuzaţiile: evaziune fiscală. Modul de deschidere al anchetei: sesizare a Gărzii Financiare. Pe scurt, era vorba de 15 de ceasuri marca Tissot care au fost vândute fără a trece îm contabilitate veniturile realizate. Ceasurile erau scutite de taxe vamale, deorece era vorba de un importa temporar. Prejudiciul statului: 9.080.707 de lei prin neplata TVA, 19.178.731 de lei impozit pe profit şi 4.153.859 de lei taxe vamale. În timpul anchetei s-au descoperit şi alte nereguli în evidenţa contabilă, dar prejudicul a fost achitat imediat de omul de afaceri.   

Infirmiera de la Colţea, prinsă de poliţişti   

Pe 23 martie 1999, Victor Viorel Ponta a finalizat un rechizitoriu de 9 file, prin care a decis trimiterea în judecată a 5 persoane acuzate de fals de monedă. Toţi acuzaţii şi-au recunoscu faptele. Era vorba de falsificarea unor bancnote de 10.000 de lei şi 50.000 de lei. Falsurile au fost realizate cu ajutorul unui calculator, scanner şi a unei imprimante color. Au fost falsificate bancnote în valoare de circa 90 de milioane de lei. Printre cei acuzaţi, liderul era Mihai Dobrinoiu, care avea antecedente penale, şi infirmiera Elisabeta Ghebaru de la Spitalul "Colţea". Cadrul medicala fost prinsă de poliţişti atunci când încerca să plătească la un magazin cu bancnote false de 10.000 de lei.   

Cel mai mic rechizitoriu, doar 5 file   

Pe 19 noiembrie 1999, Victor Ponta finaliza o altă anchetă "fulminantă", pe 5 file. Recidivistul Nistor Macovei, un escroc mărunt din Botoşani, a fost acuzat că a falsifificat ştampila Regiei Naţionale a Pădurilor- Direcţia Silvică Suceava. Nistor Macovei s–a dus la Imprimieria Naţională şi a cerut eliberarea a 20 de carnete "foi de însoţire a materialului lemnos" şi a 30 de carnete "avize de expediţie a materialului lemnos".

Angajata de la Imprimeria Naţională şi-a dat seama că este ceva în nereguilă şi a sesizat poliţia. Nistor Macovei a fost săltat când a venit să ridice documntele solicitate.   

Citeste mai mult pe EVZ.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
409

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
549

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
663

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...