Anchetă pentru „deturnare a licitațiilor publice” la Primăria din Ștefănești

Anchetă pentru „deturnare a licitațiilor publice” la Primăria din Ștefănești

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Săveni au efectuat, miercuri, percheziţii la Primăria oraşului Ştefăneşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de „deturnare a licitaţiilor publice”.

Ancheta în acest dosar se derulează in rem şi urmăreşte modul de concesionare a unei parcări publice pe care a fost construit ulterior un supermarket.

„În fapt, s-a organizat o licitaţie de către Primăria Ştefăneşti pentru concesionarea unei parcări. La licitaţie au participat mai multe firme din municipiul Botoşani şi sunt indicii că unele dintre ele s-au înţeles pentru a obţine un preţ mai mic la licitaţie”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, Bogdan Alexoaie.

Primarul oraşului Ştefăneşti, Florin Buţura, susţine că cercetările au demarat în baza unei sesizări venite din partea concurenţei firmei care a câştigat licitaţia.

„Vor nişte documente pentru concesiunea cu magazinul. A reclamat concurenţa că se deschide un nou magazin. Sunt supăraţi… E o concesiune legală”, a afirmat primarul pentru Agerpres.

Percheziţiile, care au fost făcute împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, s-au derulat după ce reprezentanţii primăriei ar fi refuzat să pună la dispoziţia anchetatorilor o parte din documentele care au stat la baza adjudecării licitaţiei, au precizat surse judiciare ale Agerpres.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
871

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
85

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
318

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...