Anchetă extinsă în cazul IJP! Procurorii DNA cercetează petrecerile poliţiştilor!

Anchetă extinsă în cazul IJP! Procurorii DNA cercetează petrecerile poliţiştilor!
Ancheta procurorilor anticorupţie în privinţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie se extinde pe mai multe paliere.

După ce anchetatorii care îi cercetează pe şeful suspendat al IPJ, Cristian Cucoreanu, şi pe şeful suspendat al Serviciului Resurse Umane pentru abuz în serviciu au extins cercetările în privinţa falsului intelectual şi a uzului de fals, se vorbeşte şi de foloase necuvenite.

Mai exact, ar fi vorba de tradiţionalul bal al poliţiştilor, organizat până în acest an de Ziua Poliţiei Române. Anchetatorii au aflat că de fapt, petrecerile ar fi fost organizate gratuit, însă banii ce se colectau însemnau un soi de mită mascată, fapt ce a impus declanşarea cercetărilor în acest sens. În organizarea balului ar fi fost implicată şi o organizaţie sindicală.

"S-au ridicat documente şi s-au cerut documente, pentru a se verifica modul de cheltuire a banilor la acel bal, cine s-a ocupat de organizarea acelui bal, de unde s-au achiziţionat produsele. Dacă la finalul cercetărilor se va constata că fiecare leu strâns de la fiecare poliţist a fost colectat cum trebuie şi nu au apărut suspiciuni, nu se va formula nicio acuzaţie", explică Mihaela Mihai, şeful Serviciului Teritorial Suceava al DNA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
263

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
315

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
249

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...