Anchetă DNA privind reabilitarea Vămii Racovăț!

Anchetă DNA privind reabilitarea Vămii Racovăț!

   momentul.ro

  Procurorii Direcției Naționale Anticorupție desfășoară o anchetă privind modul în care s-a reabilitat punctul de trecere a frontierei de la Racovăț.

 Potrivit Bună Ziua Iași, Liliana Ion, noua sefa de la Regionala Vamala, a platit nejustificat miliarde de lei unei firme de constructii din Bacau.

Unul dintre dosarele penale care innegreste CV-ul Lilianei Ion se refera la incheierea unui contract in valoare de 320.000 de euro, in anul 2010, cand Directia Regionala Vamala a decis sa modernizeze punctul vamal Racovat din judetul Botosani (la frontiera cu Ucraina).

Firma se numeste Instal Design SRL si nu dupa mult timp de la demararea lucrarilor de modernizare a punctului vamal a intrat in insolventa, aplicandu-se ulterior procedurile de faliment, lichidare patrimoniala etc. Grav este ca Liliana Ion a platit acestei firme o buna parte din banii prevazuti in contract fara ca SC Instal Design SRL din Bacau sa si efectueze lucrarile de constructii la care se angajase, scrie Bună Ziua Iași.

Potrivit unei expertize, valoarea prejudiciului adus statului este de cel putin 4 miliarde de lei vechi, reprezentand lucrari neplatite si nerealizate. Mai mult decat atat, studiind dosarul nr. 3287/110/2011, aflat pe rolul Tribunalului Bacau, putem constata ca Directia Regionala Vamala nu s-a inscris in tabelul creditorilor ceea ce inseamna ca banii sunt pierduti definitiv.

"Stiu ca s-a facut o expertizacare este la Finante. Eu nu va pot da niciun fel de relatii, deoarece acum suntem in subordinea Finantelor. Alte relatii nu pot sa va dau", a spus telefonic Liliana Ion.

Citește mai mult pe Bună Ziua Iași

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
14

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
30

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
64

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...