ANAF va primi în curând informații despre bunurile mobile și imobile ale persoanelor fizice și juridice

ANAF va primi în curând informații despre bunurile mobile și imobile ale persoanelor fizice și juridice
În curând se va realiza o bază de date comună între ANAF și direcțiile finanțelor publice locale (unde se plătesc impozitele pe proprietate) pentru a verifica dacă veniturile declarate justifică achiziția proprietăților.

Anul trecut, Ministerul Finanțelor Publice a luat decizia încheierii protocoalelor necesare schimbului de date între administrațiile publice locale și ANAF, printr-un ordin comun al ministrului Finanțelor Publice și al Afacerilor Interne, informează capital.ro.
 
Obiectul protocolului îl reprezintă cooperarea între instituţii publice, prin schimbul de informaţii, în scopul creşterii nivelului de colectare a taxelor şi impozitelor la bugetul general consolidat al statului.

Acest proiect este în curs, durata de implementare fiind strâns legată de semnarea protocoalelor de către unitățile administrativ-teritoriale și de transmiterea datelor către administrația fiscală.
 
Astfel, ANAF urmează să primească acces la informații privind patrimoniul persoanelor fizice şi juridice (bunuri imobile şi bunuri mobile), precum şi să vizualizeze creanţele datorate de contribuabili bugetului general al unității administrative teritoriale.

La rândul ei, ANAF va pune la dispoziția unităților administrative informaţii referitoare la deţinerea de conturi bancare, la obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate care au domiciliul fiscal pe raza respectivelor unităţi  administrativ-teritoriale.

De asemenea, ANAF va oferi acces la informații privind veniturile din salarii, precum şi cele din venituri din alte surse obţinute de contribuabili persoane fizice care au domiciliul fiscal pe raza teritorială a unităţii administrativ-teritoriale, denumirea și codul unic de identificare a angajatorului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
13

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
35

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
40

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...