ANAF nu mai emite somatii pentru creante fiscale mai mici de 10 lei

ANAF nu mai emite somatii pentru creante fiscale mai mici de 10 lei
Fiscul nu va mai emite somatii pentru creantele mai mici de 10 lei, odata cu intrarea in vigoare a ordinului ANAF nr. 2289/2010.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala precizeaza ca de la data de 12 august a intrat in vigoare Ordinul presedintelui ANAF nr. 2289/2010 pentru aprobarea Procedurii privind emiterea si comunicarea unor acte administrative pentru debitorii care inregistreaza obligatii fiscale restante sub o anumita limita, scrie avocatnet.ro.

Potrivit Ordinului mentionat, creantele fiscale restante aflate in sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 10 lei, se scad din evidentele fiscale in primele 7 zile ale anului urmator, creantele fiscale restante ale unui debitor reprezentand suma totala a obligatiilor fiscale datorate si neachitate de catre acesta.

"In urma analizei costurilor de trimitere a somatiilor catre datornici am constat ca in multe cazuri valoarea de recuperat era mai mica sau apropiata de valoarea de cost a procedurii de emitere si transmitere a unei somatii, de circa 4 lei, aceste cheltuieli inutile fiind efectuate de cativa ani incoace. Odata cu aplicarea dispozitiilor acestui ordin vom realiza economii semnificative la bugetul institutiei", a declarat Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

ANAF va reduce semnificativ costurile de administrare prin masurile de stergere a creantelor fiscale restante mai mici de 10 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
6

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
42

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
115

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...