ANAF dezminte unele cazuri de abuzuri în lupta împotriva evaziunii fiscale

ANAF dezminte unele cazuri de abuzuri în lupta împotriva evaziunii fiscale

   Mediafax

ANAF susţine că presa prezintă în mod eronat "eforturile depuse de Direcţia Antifraudă": Informaţiile despre evaziunea de 3 lei şi confiscarea "urzicilor unei bătrânici" sunt false.

ANAF consideră că "selecţia prin omisiune" a acţiunilor instituţiei în vederea "conceperii materialelor de presă" nu face altceva decât să contribuie "într-o manieră consistentă" la informarea defectuoasă, prezentând "în mod eronat eforturile depuse de Direcţia Antifraudă".

"Reiterăm pe această cale şi faptul că acţiunile de combatere a micii evaziuni reprezintă o linie secundarã de activitate a ANAF, tratatã însã cu aceeaşi seriozitate de către ANAF. Linia prioritarã de acţiune a DGAF este reprezentată de analiza, investigarea şi instrumentarea cazurilor de fraudă fiscală organizată sistematică", se arată într-un comunicat transmis de ANAF, în care sunt reluate rezultate ale activităţii Direcţiei Antifraudă în 2014 şi în primele două luni din acest an, arată Mediafax.

Potrivit ANAF, 90% dintre cazurile instrumentate anul trecut de Direcţia Antifraudă au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar în primele două luni din 2015 procenajul dosarelor de peste 1 milion de euro a fost de 87% din totalul sesizărilor penale înaintate organelor de anchetă.

Referitor la suspendarea activităţii unui restaurant PUB pentru doar 3,18 lei, ANAF menţionează că diferenţa între raportul emis de casa de marcat şi monetarul reprezentând încasările zilei a fost de 1.596,7 lei.

Direcţia Antifraudă a fost înfiinţată anul trecut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apă întreruptă și restricții în Dorohoi și alte două localități din județ!

astăzi, 12:25
50

Urmare a avariei produse în zona localității Dolina pe conducta din oțel Ø 600 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va restricționa furnizarea apei, astăzi 08 mai 2024, încep&a...

Elevi și profesori din Botoșani premiați la concursul „Student pentru o zi” de la Suceava!

astăzi, 12:19
41

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cea de-a XIII-a ediție a Concursului interjudețean pentru licee...

Te plimbi prin parc? Atenție la păsările ocrotite de lege. Ce facem cu un ciuf de pădure căzut din cuib! (Foto, Video)

astăzi, 11:26
119

În perioada primăverii, când puii de ciuf încep primele lecții de zbor, se întâmplă des ca aceștia să cadă pe pământ.Uneori se rănesc, astfel că este n...