ANAF a taiat 993 de posturi de conducere

ANAF a taiat 993 de posturi de conducere
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a redus 993 de posturi de conducere si estimeaza ca va realiza economii lunare ale cheltuielilor cu personalul de peste 900.000 lei, au anuntat marti reprezentantii institutiei.

Astfel, in prima etapa, ANAF a renuntat la 420 de posturi de conducere, ceea ce a condus la o economie estimativa de circa 400.000 lei lunar, se mai arata in comunicat.

Din aparatul propriu al ANAF au fost reduse 27 de posturi de conducere, iar economiile au fost de circa 20.000 lei lunar, de la directiile judetene si a municipiului Bucuresti - 314 posturi de conducere, respectiv economii de circa 170.000 lei lunar, iar de la Autoritatea Nationala a Vamilor - 79 de functii de conducere, cu economii de peste 210.000 lei lunar.

In cea de-a doua etapa de reorganizare au fost eliminate posturile de conducere la opt structuri din aparatul propriu al ANAF (patru directii generale si patru directii).

"La nivelul unitatilor judetene a avut loc reorganizarea in scopul cresterii eficientei aparatului teritorial in colectarea obligatiilor fiscale, optimizarea structurilor si a fluxurilor informationale, precum si asigurarea unui management eficient a procesului bugetar in teritoriu in mod unitar si flexibil. Aceste masuri au presupus diminuarea cu 565 de functii publice de conducere la nivel teritorial (circa 20%), ceea ce a determinat o economie suplimentara privind cheltuielile salariale de peste 500.000 lei lunar", se mai arata in comunicatul ANAF.

In plus, la nivelul teritorial al Vamii, masurile de reorganizare au presupus desfiintarea a inca opt posturi de conducere, care se adauga celor 53 de functii de conducere si trei functii de executie reduse deja.

NewsIn

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
736

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
241

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
196

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...