ANA BARCULET despre protocolul la bac: Darea de mita se pedepseste la fel ca luarea de mita!

ANA BARCULET despre protocolul la bac: Darea de mita se pedepseste la fel ca luarea de mita!

 ANA BARCULET, inspector general adjunct in cadrul ISJ Botosani  

Responsabilii din invatamantul botosanean, hotarati sa desfasoare, in acest an, un bacalaureat curat! Cel putin aceasta este intentia anuntata de inspectorul general adjunct din cadrul ISJ Botosani, Ana Barculet.

 "Trebuie sa se stie ca cine da bani pentru a obtine o nota mai mare la bacalaureat o face pe propria raspundere, iar darea de mita se pedepseste la fel ca luarea de mita! Vrem ca in acest an sa avem un bacalaureat corect", a precizat Ana Barculet.

Cu privire la zvonurile sau declaratiile unor elevi aparute in presa locala, in legatura cu sumele stranse in fondul de protocol, Ana Barculet a mentionat doar ca nu s-a primit nicio sesizare la ISJ.

"Nu a ajuns nicio sesizare la inspectorat, dar vom face numeroase controale in zilele de desfasurare a examenelor", a completat inspectorul general adjunct al ISJ Botosani.

Totodata, catre toate liceele a fost trimisa o adresa semnata de seful ISJ, Ada Macovei, in care se precizeaza ca orice abatere va atrage dupa sine raspundere administrativa si penala.

"In unitatile de invatamant sunt interzise fondurile de protocol sau oricare alt fond destinat derularii evaluarilor nationale", se arata in adresa amintita.

Reprezentantii ISJ transmit catre cei implicati in examenul de bacalaureat ca aceste prevederi vor trebui respectate in mod obligatoriu, adresele urmand sa fie afisate in fiecare intrare a unitatii de invatamant, de la 22 mai pana la 3 septembrie 2009.

 

CITESTE SI:

BACALAUREATUL CARE NE DOARE
INVATAMANTUL, UN SISTEM DE CORUPATORI SI CORUPTI?
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
228

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
263

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1006

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...