Ampla campanie de informare pentru clasa pregatitoare. Horia Negrescu: "Suntem in grafic cu organizarea"

Ampla campanie de informare pentru clasa pregatitoare. Horia Negrescu: "Suntem in grafic cu organizarea"

 HORIA NEGRESCU  

Inspectoratul Scolar Judetean a demarat, incepand de marti, o ampla campanie de informare a parintilor, in legatura cu infiintarea clasei pregatitoare, incepand cu anul scolar 2012-2013.

Horia Negrescu, inspector general adjunct in cadrul ISJ, a declarat ca vor fi distribuite brosuri tuturor directorilor care au arondate gradinite, precum si celor de la unitatile unde se vor infiinta aceste clase pregatitoare, brosuri care ulterior vor fi impartite parintilor.

De asemenea, in cursul zilei de miercuri va avea loc o intalnire cu directorii, cu autoritatile judetene si primari.

"Pentru ca este ceva nou, Ministerul a declansat o actiune de informare, fara precedent, care va dura toata perioada premergatoare inscrierilor, pentru ca parintii sa fie informati, sa fie in cunostinta de cauza, sa stie unde, cum, ce se va intampla cu aceasta clasa pregatitoare. Ideea nu este noua, insa s-a amanat declansarea acestui proces din diferite motive. Nu vor fi absolut niciun fel de probleme cu infiintarea acestor clase, suntem in grafic cu organizarea", a declarat Horia Negrescu, inspector general adjunct in cadrul ISJ.

Pentru copiii care implinesc 6 ani pana la data de 31 august 2012, este obligatorie inscrierea in clasa pregatitoare sau in clasa I. Inscrierile vor incepe de pe data de 5 martie si nu se vor da niciun fel de teste pentru inscrierea in clasa pregatitoare.

Pana la inceperea noului an scolar, cadrele didactice care vor preda la clasele pregatitoare vor beneficia de perfectionare, si acestea pot fi din randul educatorilor care au dubla specializare.

La clasa pregatitoare nu se vor pune note sau calificative, in schimb se vor consemna absentele.

"Suntem convinsi ca beneficiul pentru copii si parinti va fi foarte mare, se vor elimina foarte multe probleme care exista in momentul de fata, privind neadapatarea la scoala a copiilor, care se trezesc dintr-o data in alta lume. Se va reduce cu aceasta ocazie si rata abandonului pentru ca se va pregati succesul scolar al copilului in clasa pregatitoare, de multe ori abandonul e cauzat de neadaptare, ramanerea in urma fata de colegi si atunci dezinteresul si lipsa de perspectiva il determina pe copil sa abandoneze la o varsta mai mica sau mai mare", a adaugat Horia Negrescu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
247

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
306

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
691

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...