Amenzi usturătoare pentru nerespectarea condițiilor impuse de Garda de Mediu Botoșani

Amenzi usturătoare pentru nerespectarea condițiilor impuse de Garda de Mediu Botoșani

Pe 12 martie Garda Națională de Mediu sărbătorește a XIV-a aniversare, iar cu această ocazie comisarul - șef Cristina Khasyap a făcut o scurtă prezentare a activității Gărzii Naționale de Mediu din primele două luni ale anului 2020.

”În cele două luni, ianuarie și februarie, am realizat un număr de 93 acțiuni de inspecție și control, toate acțiunile au fost ca și controale neplanificate, 53 în vederea verificării respectării condițiilor impuse în autorizația de mediu, 3 inspecții au fost în urma autosesizărilor din presa locală, 9 controale au fost în urma reclamațiilor, 17 au fost dispuse de către Garda Națională Comisariatul General iar 5 controale au fost în vederea verificărilor măsurilor trasate prin actele de control anterior emise. Am aplicat un număr de 18 sancțiuni, dintre care 10 avertismente și 8 sancțiuni,  valoarea totală ridicându-se la suma de 100.000 lei” a declarat Cristina Khasyap, comisar-șef al Gărzii de Mediu Botoșani.

Dintre acestea, cea mai mare sancțiune a fost aplicată unui operator economic pentru lipsa autorizație de mediu, valoarea acesteia fiind de 40.000 lei.

Majoritatea sesizărilor pe care Garda de Mediu le-a primit sunt cele legate de depozitarea necontrolată a deșeurilor menajere, incendieri de deșeuri în amplasamentul unui agent economic, deversări de ape uzate în urma cărora au fost aplicate sancțiuni.

“În astfel de cazuri un operator economic a fost sancționat cu suma de 30.000 lei pentru că a fost identificat pe un amplasament incendiind deșeuri”, a explicat Cristina Khasyap, comisar șef al Gărzii de Mediu Botoșani.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
3

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
16

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
32

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...