Amenzi de 7000 de lei aplicate în județ, în ultimele 24 de ore. Jandarmii nu au sancționat nicio persoană

Amenzi de 7000 de lei aplicate în județ, în ultimele 24 de ore. Jandarmii nu au sancționat nicio persoană

În ultimele 24 de ore, în județul Botoșani s-au aplicat amenzi în cuantum de 7000 de lei, reprezentând 22 de sancțiuni aplicate de către polițiști. Jandarmii au efectuat acțiuni de control, însă nu au aplicat nicio sacțiune în ultimele două zile.

La nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, 96 de jandarmi au participat la misiunile organizate în contextul stării de urgență, din care 20 au asigurat ordinea publică la centrele de carantină.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani au acționat atât independent, cât și în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV 2 (filtre, misiuni de ordine publică, însoțire convoaie, acțiuni punctuale).

Poliţiştii botoşăneni continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgenţă. Zilnic desfăşurăm activităţii specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19.

Astfel, au fost efectuate verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în contextul stării de urgenţă, în cazul a 319 de persoane, fiind de asemenea verificate 33 de localuri publice cu privire la respectarea aceloraşi interdicţii. •   

Au fost organizate trei acţiuni punctuale atât pentru conştientizarea populaţiei în legătură cu măsurile împotriva răspândirii Covid19, cât şi pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea şi linistea publică.

Astfel, cu ocazia acţiunilor au fost efectuate verificări pe linia respectării prevederilor ordonanţelor militare, fiind totodată legitimate 153 de persoane şi verificate 26 de  autovehicule. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 22 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 7.000 de lei, acestea reprezentând singurele amenzi aplicate în ultimele 24 de ore.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
14

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1373

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
143

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...