Amenzi date la Botoșani pentru fumat în spații interzise!

Amenzi date la Botoșani pentru fumat în spații interzise!
Legea antifumat, intrată în vigoare de câteva zile, a făcut deja primele victime la Botoșani. În urma unor controale făcute de structurile Ministerului Afacerilor Interne au fost aplicate mai multe sancțiuni unor persoane fizice care au fost depistate fumând în spații interzise.

Cele mai multe sancțiuni au fost date de jandarmi, fiind vorba de trei amenzi în cuantum total de 250 de lei și un avertisment, aplicate în orașele Darabani și Săveni. 

Sancțiuni la Legea antifumat pot fi aplicate și de către Poliție, Poliția de Frontieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Poliția Locală. 

Până acum la nivelul județului Botoșani au avut loc și 103 activități de informare-instruire  a persoanelor fizice și juridice privind noile reglementări legislative.

Legea interzice complet fumatul în toate spaţiile publice închise, dar şi la locurile de joacă pentru copii, fie că sunt în aer liber sau în spaţii închise. În plus, este interzisă şi vânzarea la bucată a ţigaretelor şi a ţigărilor de foi.

Persoanele fizice care nu respectă prevederile legii riscă amenzi de până la 500 de lei. În cazul cluburilor, barurilor şi restaurantelor, sancţiunile sunt mai dure: amenzi între 5.000 și 15.000 de lei sau suspendarea activităţii. Sancţiunile merg chiar până la închiderea unităţilor care nu au respectat legea.

 

Spune-ne opinia ta