Amendă usturătoare primită de un agent economic din Botoșani, din partea Gărzii de Mediu

Amendă usturătoare primită de un agent economic din Botoșani, din partea Gărzii de Mediu

   Sursă foto: Facebook - Garda de Mediu Botoșani

Ca urmare a unei autosesizări, comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au verificat un agent economic din municipiu.

În urma verificărilor s-a constatat că gradul de umplere a bazinul de stocare ape uzate menajere și ape uzate tehnologice era de 100%, ajungând la supraplin iar apele uzate neepurate se scurgeau gravitațional pe terenurile limitrofe,  pe str. Pacea și pe spațiu verde din imediata vecinătatea amplasamentului, în zonă simțindu-se disconfort olfactiv.

De asemenea, instalația de pompare pentru ape uzate menajere și ape uzate tehnologice nu funcționa, defecțiune constatată și la controalele anterioare, nu a fost instituit sistemul de colectare separată a deșeurilor generate pe amplasament, nu a fost instituită evidență gestiuni deșeurilor și nu a făcut dovada predării deșeurilor reciclabile generate.

Pentru neconformitățile constate s-au trasat următoarele măsuri cu termen, în vederea remedierii: până la repunerea în funcțiune a instalației de pompare se va asigura vidanjarea bazinului de stocare a apelor uzate, astfel încât să nu existe deversări în afara spațiului de stocare sau pe carosabil precum și punerea în funcțiune a instalației de pompare a apelor uzate din bazinul de stocare în rețeaua de canalizare municipală.

„De asemenea, se va institui un sistem de colectare separată a deșeurilor generate din activitatea desfășurată și de evidență a gestiunii deșeurilor generate din activitatea desfășurată.

Deșeurile rezultate din activitatea desfășurată, se vor preda către operatori economici autorizați în baza formularelor de transport, conform HG 1061/2008. Conform prevederilor legale s-a aplicat o sancțiune în valoare de 30.000 lei”, au declarat reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta