Șampon fără sulfați - ce este și de ce îl cumpărăm?

Produsele fără sulfați sunt la mare căutare și tot mai populare pe rafturile magazinelor. Astfel, un asemenea șampon a devenit o parte integrantă în rutina de frumusețe a multor fete. Pentru o înțelegere mai bună a termenilor, trebuie să cunoaștem avantajele și dezavantajele acestui produs.

Avantaje

Sulfații sunt surfactanți, sau mai bine zis, saruri de acid sulfuric, care au fost adăugate în compoziția șampoanelor, pentru a fi mai econome. Interacționând cu apa, sulfatul formează o spumă activă, care îndepărtează rapid impuritățile.

Specialiștii susțin că șampoanele fără sulfați https://makeup.ro/categorys/723605/  sunt cea mai bună opțiune pentru sănătatea părului. Astfel de produse acționează mult mai blând și mai delicat. De asemenea, menține echilibrul hidrolipidic, fără a perturba stratul protector al pielii, foliculilor și cuticulelor. Este o soluție excelentă pentru părul vopsit, deoarece nu spală pigmenții coloranți. Mai mult decât atât, sunt concepute pentru a spori culoarea și pentru a neutraliza galbenul.

Asemenea remedii hrănesc, îmbunătățesc creșterea și, în general, au un efect pozitiv asupra părului. Sunt ideale după procedurile de îndreptare cu keratină sau botox, deoarece prelungește efectul până la 6 luni.

Dezavantaje

Formează un minim de spumă. Astfel, este necesară aplicarea unei cantități mai mari, ceea ce determină consumul rapid. De regulă, părul devine mai fin, cu mai puțin volum, fapt ce poate deranja. Dat fiind faptul că nu curăță în profunzime, nu asigură efectul instant, chiar de la prima samponare.

Mulți oameni susțin că nu sunt potrivite pentru părul gras. De fapt, pielea are nevoie de timp pentru tranziție și adaptare. După două-trei săptămâni, activitatea glandelor sebacee va fi reconstruită, iar curățarea va deveni mai eficientă.

Acest tip de cosmetic are un efect cumulativ. Rezultatul va apărea după un timp. Totuși, dezavantajul major constă în faptul că ingredientul distruge structura părului și echilibrul hidrolipidic (stratul protector al pielii).

Când este recomandată folosirea șamponul fără sulfat?

1. Pentru păr vopsit - nu spală pigmentul de culoare și asigură o curățare delicată.

2. Îndreptarea cu keratină - prelungește efectului de laminare, fără a elimina substanțele care laminează firele din interior.

3. În cazul spălării zilnice a părului - nu va provoca uscarea excesivă a scalpului

4. Păr deteriorat și uscat - face față capetelor despicate și excesului de scalp gras.

5. Pentru alergii și scalp sensibil - ameliorează senzația de etanșeitate și uscăciune.

Cum trebuie utilizat corect?

Eficacitatea curățării depinde de timpul șamponării. Din acest motiv, este recomandat ca spuma să interacționeze cu scalpul și părul timp cinci minute, înainte de clătire. Este recomandată aplicarea de două ori la rând, într-o singură spălare. În mod obligatoriu, aplică un balsam potrivit tipului de păr.

Conținutul de uleiuri nutritive este potrivit pentru părul uscat. Acizii sunt minunați pentru scalpul gras. Alege remedii testate și verificate de către experți, pentru rezultate uimitoare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Energiei: ”Am semnat un număr record de contracte cu primării”. Botoșaniul e pe listă!

astăzi, 07:30

Ministrul Energiei a semnat, marţi, încă 113 contracte de finanţare pentru proiecte de construcţie a unor parcuri solare pentru primării şi instituţii publice, valoarea acestora depăşin...

Suntem la etajul treisprezece! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Bubulina se află în casă cu admiratorul ei, când deodată se aud pașii lui Bulă. Apartamentul are o singură ieșire. – Trebuie să sari pe fereastră! Îl grăbi Bubu...

Calendar ortodox, 27 noiembrie: Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul; Sfinţii Cuvioşi Natanael şi Pinufrie

astăzi, 07:00

Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul era dregător la curtea regelui perşilor, pe vremea împăraţilor Arcadie (395-408) în Răsărit şi Onorie (395-423) în Apus. Făcând ...