AMENDA pentru Directia de Drumuri si Poduri, dupa accidentul de joi dimineata!

Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Botosani a fost amendata, de Politia Rutiera, dupa accidentul produs joi dimineata pe drumul judetean care face legatura intre municipiul Botosani si localitatea Roma.

Potrivit oamenilor legii, una dintre cauzele producerii acestui eveniment rutier a fost neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public de catre administratorul drumului judetean, soseaua fiind acoperita cu polei, nefiind imprastiat material antiderapant.

Directia de Drumuri a fost amendata cu suma de 1890 lei.

Explicaţiile oferite de directorul DJDP sunt unele care scot din culpa administratorul drumului, Sorin Clim transferand responsabilitatea catre firma care trebuia sa intretina carosabilul pentru conditiile de polei. Mai mult, Sorin Clim le aminteste soferilor ca... "este iarna".

"Firma care face activitatea iarna, pe respectivul drum, Transporturi Auto, a trimis la ora 04.00 oamenii și au făcut revizia de sector să vadă dacă trebuie intervenit și în ce mod trebuie intervenit, dar s-a constatat că nu este necesar pentru că erau valori termice pozitve. În cursul dimineții, din cauza temperaturilor pozitive a început să cadă chiciura din copaci pe șosea și s-a creat acel fenomen de polei. Trebuie să înțeleagă însă și participanții la trafic că este iarnă și trebuie să circule cu atenție", a precizat Sorin Clim, directorul DJDP Botoșani.

Acesta a spus că amenda va fi imputată firmei Transporturi Auto.

Totodata, politistii au stabilit ca accidentul s-a produs si ca urmare a faptului ca soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum.

Evenimentul rutier s-a soldat cu ranirea a doua persoane, conducatorul auto si fiina acestuia, in varsta de 15 ani. In urma investigatiilor, soferul a fost diagnosticat cu fractura de coloana cervicala. Fiica sa a suferit, de asemenea, mai multe traumatisme.

Vezi mai mult si FOTO: Masina de teren distrusa, tata si fiica, raniti!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...