Amendă de 30.000 de lei pentru operatorul unei stații de sortare a agregatelor minerale dintr-o arie protejată (fotogalerie)

Amendă de 30.000 de lei pentru operatorul unei stații de sortare a agregatelor minerale dintr-o arie protejată (fotogalerie)

Administratorul unei stații de sortare a agregatelor minerale, situată într-un areal protejat de lege, în extravilanul localității Manoleasa, a fost sancționat cu amendă în cuantum de 30.000 de lei pentru lipsa actelor de reglementare, a informat Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu.

Potrivit sursei citate, echipa de comisari a constatat mai multe nereguli în ceea ce privește exploatarea perimetrului, printre care lipsa unor borne sau a unui indicator cu denumirea societății, pentru care s-a aplicat un avertisment.

„Lucrările de exploatare agregate minerale se realizează localizat, terenul exploatat fiind nivelat. Pentru lucrările de exploatare agregate minerale, în terasă, operatorul economic deține autorizația de mediu, pentru o cantitatea de 40.000 mc. Agregatele minerale exploatate sunt depozitate pe un teren concesionat, în apropierea pârâului Volovăț, lângă stația de pompare ANIF”, detaliază Garda de Mediu.

Amplasamentul stației de sortare este în cadrul ariei naturale protejate ROSPA 0058 Lacul Stânca Costești. Operatorul nu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentația tehnică în vederea solicitării și obținerii actului de reglementare la faza de investiție.

„Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit în sarcina operatorului economic patru măsuri cu termen, în vederea remedierii acestora, iar la termenul scadent se va transmite la GNM – CJ Botoșani dovada realizării măsurilor impuse. S-au aplicat două sancțiuni principale: o amendă de 30.000 lei pentru că nu a solicitat și nu a obținut acte de reglementare, conform prevederilor legale și un avertisment pentru lipsă borne perimetru de exploatare”, arată Comisariatul.





 

 

Spune-ne opinia ta