Amendă de 30.000 de lei pentru operatorul unei stații de sortare a agregatelor minerale dintr-o arie protejată (fotogalerie)

Amendă de 30.000 de lei pentru operatorul unei stații de sortare a agregatelor minerale dintr-o arie protejată (fotogalerie)

Administratorul unei stații de sortare a agregatelor minerale, situată într-un areal protejat de lege, în extravilanul localității Manoleasa, a fost sancționat cu amendă în cuantum de 30.000 de lei pentru lipsa actelor de reglementare, a informat Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu.

Potrivit sursei citate, echipa de comisari a constatat mai multe nereguli în ceea ce privește exploatarea perimetrului, printre care lipsa unor borne sau a unui indicator cu denumirea societății, pentru care s-a aplicat un avertisment.

„Lucrările de exploatare agregate minerale se realizează localizat, terenul exploatat fiind nivelat. Pentru lucrările de exploatare agregate minerale, în terasă, operatorul economic deține autorizația de mediu, pentru o cantitatea de 40.000 mc. Agregatele minerale exploatate sunt depozitate pe un teren concesionat, în apropierea pârâului Volovăț, lângă stația de pompare ANIF”, detaliază Garda de Mediu.

Amplasamentul stației de sortare este în cadrul ariei naturale protejate ROSPA 0058 Lacul Stânca Costești. Operatorul nu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentația tehnică în vederea solicitării și obținerii actului de reglementare la faza de investiție.

„Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit în sarcina operatorului economic patru măsuri cu termen, în vederea remedierii acestora, iar la termenul scadent se va transmite la GNM – CJ Botoșani dovada realizării măsurilor impuse. S-au aplicat două sancțiuni principale: o amendă de 30.000 lei pentru că nu a solicitat și nu a obținut acte de reglementare, conform prevederilor legale și un avertisment pentru lipsă borne perimetru de exploatare”, arată Comisariatul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Cover impresionant lansat de Iustina Irimia, Gelu Graur, Oana Tăbultoc și Virgil Prispian (video)

astăzi, 15:13
60

Patru artiști din Botoșani, care abordează zone interpretative diferite, s-au reunit într-un nou proiect muzical. Iustina Irimia, Gelu Graur, Oana Tăbultoc și Virgil Prispian au lansat un c...

Cod galben de instabilitate atmosferică. Vor fi ploi torențiale, iar vântul va atinge până la 90 km/h

astăzi, 10:43
944

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică pentru județul Botoșani, valabilă sâmbătă, în intervalul orar 15:0...

Deținuții custodiați în Penitenciarul din Botoșani au fost testați pentru depistarea virusurilor B și C. Ce arată rezultatele

astăzi, 08:21
225

Cei aproximativ 600 de deținuți și personalul Penitenciarului din Botoșani au fost testaţi pentru depistarea infecţiei cu virusurile hepatitice B şi C. Rezultatele au arătat că prev...