Amendă de 2.000 de lei pentru un botoșănean, după ce i-au fugit câinii din curte!

Animalele au atacat câinele unui vecin, motiv pentru care a fost solicitată intervenția jandarmilor botoșăneni.

Amendă de 2.000 de lei pentru un botoșănean, după ce i-au fugit câinii din curte!

Săptămâna trecută, efectivele operative ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 80.000 de lei pe timpul executării misiunilor de ordine și siguranță publică, independent sau în cooperare cu polițiștii botoșăneni, în cadrul sistemului integrat.

Cele 105 sancțiuni aplicate au vizat în special faptele de tulburare a ordinii și liniștii publice, dar jandarmii au acționat și pentru combaterea comerțului ilegal cu produse accizabile (țigări de proveniență extracomunitară), în acest sens fiind aplicate două amenzi a câte 20.000 de lei fiecare.

Proprietarul a doi câini din rasa Ciobănesc din Asia Centrală (Alabay), care au scăpat din curte și au atacat câinele de rasă comună al unui vecin, a fost amendat cu 2000 de lei, din cauză că nu a luat măsurile necesare de prevenire a atacului canin care s-a soldat cu rănirea sau uciderea unui animal domestic, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr.55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Atragem atenția deținătorilor de câini periculoși sau agresivi asupra obligației de a nu permite ieșirea accidentală a acestora în spațiul public, având în vedere riscurile generate de atacul acestora asupra sănătății si integrității fizice a persoanelor sau animalelor domestice”, transmite Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

Conform prevederilor aceleiași ordonanțe, neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, iar dacă atacul a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 8 la 14 ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
82

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
491

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
596

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...