Amenajarea parcărilor noi, stopată în municipiul Botoşani! Vezi de ce!

Amenajarea parcărilor noi, stopată în municipiul Botoşani! Vezi de ce!
Botoşănenii care deţin autoturisme sau care intenţionează să îşi cumpere trebuie să se descurce cum pot în ceea ce priveşte locul de parcare, amenajarea unor parcări noi, în cartierele din municipiu, fiind la această dată un lucru imposibil de realizat.

Primarul Ovidiu Portariuc a explicat şi de ce s-a ajuns în această situaţie: municipalitatea nu mai dispune de terenuri pe care să poată fi realizate astfel de investiţii.

“S-au făcut retrocedări numeroase, nu discut dacă a fost bine, unde s-au dat acele terenuri, în mijlocul cartierelor. Nu avem teren să putem realiza o parcare. Ne-am gândit la acele parcări supraterane în cartiere care să preia din încărcătura existentă şi din ce în ce mai mare de la zi la zi, nu mai sunt locuri de parcare, nu există teren disponibil, toate sunt private", a menţionat primarul Ovidiu Portariuc.

Şefii din Primărie s-au gândit şi la achiziţia anumitor terenuri care sunt în proprietatea unor privaţi, în cartiere, dar nici această variantă nu este una realizabilă.

“În momentul în care te duci spre achiziţie, că ne-am gândit şi la această variantă, apar probleme. O achiziţe făcută de o administraţie publică durează foarte mult, este controaltă foarte mult şi consilierii nu doresc să îşi asume răspunderea pentru că vorbim de rapoarte de evaluare, de stabilirea unui preţ corect. Şi schimburile de terenuri, la fel. Ultimele parcări s-au făcut în urmă cu 5-6 ani, de atunci nu s-a mai făcut nimic din acest motiv", a mai spus edilul şef al municipiului.

 

Spune-ne opinia ta