Ambulatoriu în locul unui compartiment din cadrul Spitalului Mavromati

Ambulatoriu în locul unui compartiment din cadrul Spitalului Mavromati
Unul dintre compartimentele din cadrul Spitalului Județean Mavromati, care a fost desființat prin decizie a președintelului Consiliului Județean, se va transforma în Ambulatoriu, unde vor fi asigurate doar consultații.

Este vorba de Compartimentul de obstetrică-ginecologie și neonatologie din cadrul Secției exterioare Săveni, care nu va mai fi funcțional începând cu data de 15 februarie. Decizia de desființare a acestui compartiment a fost luată de conducerea Spitalului Județean din cauza adresabilității scăzute, fiind câte 6-7 nașteri pe luni.

Din data de 15 februarie, în locul acestui compartiment va funcționa un Ambulatoriu unde de luni până vineri, între orele 07.00-14.00, un medic ginecolog va asigura consultații.

“Pacientele care vor necesita internare vor fi dirijate către Secția de obstetrică și ginecologie din cadrul Spitalului Mavromati. În Ambulatoriu se vor asigura consultațiile curente, iar  urgențele care nu pot fi transportate către Botoșani vor fi stabilitzate în cadrul camerei de gardă de la Săveni, ulterior urmând a fi transportate la Botoșani", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Personalul care a lucrat până acum în cadrul Compartimentului de obstetrică-ginecologie și neonatologie de la Săveni va fi dirijat către celelalte secții din cadrul unității spitalicești.

 

Spune-ne opinia ta