Ambasada Republicii Moldova de la Bucuresti etaleaza harta lui Stefan cel Mare

Ambasada Republicii Moldova de la Bucuresti etaleaza harta lui Stefan cel Mare
Nicolae Negru de la Jurnal de Chisinau semnaleaza o situatie care ar parea cel putin ciudata, daca nu ar fi comica. In incinta reprezentantei diplomatice a R. Moldova de la Bucuresti, este etalata pe perete harta Moldovei istorice de pe timpul lui Stefan cel Mare si Sfant.

Autorul avertizeaza regimul de la Chisinau si pe cei care citesc printre randurile diplomatiei sovietice ca Suceava se afla in Romania. Am adauga apoi ca raul Moldova de la care se trage denumirea republicii staliniste curge tot de partea cealalta a Siretului. Avem o tara divizata cu prosti. Cum procedam?

"Imi amintesc de protestele Moscovei cand in China se editau harti care inglobau o parte a teritoriului URSS. Sa ne imaginam ce scandal diplomatic ar provoca o harta a Germaniei, care sa includa si regiunea Koenigsbergului - Kaliningradul de azi, atarnata in sediul Ambasadei Germaniei de la Moscova. Si ce ar zice Chisinaul sau Kievul, daca la intrarea in ambasadele Romaniei, vizitatorii ar da cu ochii de harta Romaniei Mari?", se intreaba Nicolae Negru.

Sursa: www.unimedia.md

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
10

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
135

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...