Notele mari la bac, razbunarea profesorilor pentru ca sunt prost platiti de Minister, spun sindicalistii!

Promovabilitatea de aproape suta la suta la primele doua probe orale ale bacalaureatului rastoarna orice statistica "de bun-simt", spun specialistii, in conditiile in care aproape 70% dintre candidati au obtinut note de 9,00 si 10,00.

"Concluzia este ca aceste probe orale de la Bacalaureat trebuie desfiintate. Ca o curiozitate, la unele grupuri scolare s-a obtinut numai nota maxima. In opinia mea, la aceste probe orale, profesorii au fost foarte indulgenti, s-au inteles intre ei ca sa-i treaca pe toti, pe motiv ca adevarata proba de foc ramane cea de la scris si ca acolo se va face selectia. Prin urmare, aceasta forma de evaluare este una neserioasa si nu este justificatoare", a declarat Stefan Vlaston, presedintele Asociatiei EDU CER, citat de Gardianul.

Legat de gradul mare de promovabilitate al examenului, Razvan Bobulescu, presedintele de onoare al Federatiei Alma Mater, pledeaza pentru prezumtia de nevinovatie a absolventilor, declarand ca "elevii au invatat. Nu este imposibil sa inveti cele 100 de variante propuse daca iti doresti nota mare la Bac".

De asemenea, Razvan Bobulescu nu exclude posibilitatea ca subiectele din acest an de la probele orale sa fi fost medii, ca grad de dificultate.

Notele mari, razbunarea profesorilor?

Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), a declarat pentru Gardianul ca "notele mari si foarte mari sunt replica profesorilor legate de faptul ca, in acest an, au fost prost platiti. Exigenta comisiilor examinatoare a scazut, deoarece profesorii nu si-au mai dat silinta pentru evaluarea candidatilor asa cum o faceau inainte".

Aurel Cornea ia in calcul si posibilitatea ca elevilor slab pregatiti sa le fi fost adresate intrebari suplimentare, tocmai pentru a-i ajuta sa promoveze.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneni sancționați pentru continuarea propagandei electorale!

Saturday, 23 November 2024

Cei peste 1.300 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră s-au asigurat că materialele necesare votării au ajuns în siguranță la secțiile de votare și au încep...

13 candidați: România își alege al cincilea președinte de după 1989!

Saturday, 23 November 2024

România își alege cel de-al cincilea președinte de după 1989, după Ion Iliescu (trei mandate), Emil Constantinescu, Traian Băsescu (două mandate) și Klaus Iohannis (două mandate). ...

Pedepsit să muncească la Muzeul din Botoșani după ce a fost condamnat pentru deținere de droguri de mare risc!

Saturday, 23 November 2024

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Costel Vlăduț I. la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc, pentru consum propr...