Notele mari la bac, razbunarea profesorilor pentru ca sunt prost platiti de Minister, spun sindicalistii!

Notele mari la bac, razbunarea profesorilor pentru ca sunt prost platiti de Minister, spun sindicalistii!
Promovabilitatea de aproape suta la suta la primele doua probe orale ale bacalaureatului rastoarna orice statistica "de bun-simt", spun specialistii, in conditiile in care aproape 70% dintre candidati au obtinut note de 9,00 si 10,00.

"Concluzia este ca aceste probe orale de la Bacalaureat trebuie desfiintate. Ca o curiozitate, la unele grupuri scolare s-a obtinut numai nota maxima. In opinia mea, la aceste probe orale, profesorii au fost foarte indulgenti, s-au inteles intre ei ca sa-i treaca pe toti, pe motiv ca adevarata proba de foc ramane cea de la scris si ca acolo se va face selectia. Prin urmare, aceasta forma de evaluare este una neserioasa si nu este justificatoare", a declarat Stefan Vlaston, presedintele Asociatiei EDU CER, citat de Gardianul.

Legat de gradul mare de promovabilitate al examenului, Razvan Bobulescu, presedintele de onoare al Federatiei Alma Mater, pledeaza pentru prezumtia de nevinovatie a absolventilor, declarand ca "elevii au invatat. Nu este imposibil sa inveti cele 100 de variante propuse daca iti doresti nota mare la Bac".

De asemenea, Razvan Bobulescu nu exclude posibilitatea ca subiectele din acest an de la probele orale sa fi fost medii, ca grad de dificultate.

Notele mari, razbunarea profesorilor?

Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), a declarat pentru Gardianul ca "notele mari si foarte mari sunt replica profesorilor legate de faptul ca, in acest an, au fost prost platiti. Exigenta comisiilor examinatoare a scazut, deoarece profesorii nu si-au mai dat silinta pentru evaluarea candidatilor asa cum o faceau inainte".

Aurel Cornea ia in calcul si posibilitatea ca elevilor slab pregatiti sa le fi fost adresate intrebari suplimentare, tocmai pentru a-i ajuta sa promoveze.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
31

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
157

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...