Amalia controleaza jumatate din afacerile lui Ilie Nastase

Amalia controleaza jumatate din afacerile lui Ilie Nastase

 AMALIA si ILIE NASTASE  www.adevarul.ro

Fostul tenismen Ilie Năstase (63 de ani) şi soţia sa, Amalia (33 de ani), au hotărât să divorţeze după şapte ani de căsnicie. După 12 ani petrecuţi în cuplu, cei doi vor împărţi atât custodia celor două fiice, Alessia (7 ani) şi Emma (4 ani), cât şi averea lui Ilie Năstase. Cei doi s-au căsătorit la 5 iunie 2003, la biserica ortodoxă St. Stephane din Paris.

Ilie Năstase avea, în octombrie 2009, conform "Forbes 500 miliardari", o avere cuprinsă între 6 şi 7 milioane de euro, comparativ cu 10-11 milioane deţinute în 2008. El a declarat anul trecut că a resimţit puţin criza, dar crede că piaţa deja îşi revine. Afacerea care îi merge cel mai bine este franciza McDonald`s din Republica Moldova. Năstase recunoştea, pentru "Forbes 500 Miliardari", că se aştepta "să fie o afacere pe termen lung, ca dividendele să apară mai târziu. Aşa erau calculate, dar e bine că banii au venit mai devreme". Ilie Năstase deţine franciza McDonald`s în Republica Moldova din vara lui 2007, pe timp de 20 de ani, şi intenţiona să se extindă şi în România, prin preluarea afacerii cu produse fast-food de la alte persoane.

Businessul cu importul de branduri de lux nu merge excelent (firma Reims Beverage), dar nu renunţă la el. "Mă ocup în continuare de brandul Veuve Clicquot, una dintre cele mai renumite şampanii din lume. E normal ca pe criză lumea să renunţe la şampanie, e firesc şi nu mă sperii", spunea fostul mare sportiv în toamna lui 2009. Alte sortimente de şampanie pe care le importă prin Reims Beverage (fosta De Silva Beverage) sunt Dom Perignon, Moet&Chadon, Le Grande Dame şi Krug.

Amalia Elena Năstase, soţia fostului mare tenismen, şi-a deschis în 2009 o firmă de publicitate, Eventures Concept Solution, împreună cu Răzvan-Mihai Vasilescu (deţin fiecare 50% din acţiuni). De fapt, Amalia se ocupă de toate afacerile de zece ani. Ilie recunoştea că nu este tentat de jocurile la Bursă sau de pariurile sportive. Mai mult, în ultimii ani, potrivit Registrului Comerţului, acţiunile din firmele unde era prezent Ilie Năstase au fost trecute şi pe numele soţiei (un exemplu este firma de import băuturi). Amalia a folosit celebritatea soţului, în spatele căreia a dezvoltat afaceri profitabile.

Ilie Năstase declara, în 2008, că a investit bani în terenuri (fără a spune cât) şi că mai deţine proprietăţi doar în Franţa şi România, cele din America fiind vândute în primăvara anului 2008. Ilie Năstase s-a implicat şi în audio-vizual, devenind preşedinte al unei companii care deţine posturile de radio Europa FM şi Radio 21. La marea majoritate a firmelor sale, Amalia şi Ilie Năstase nu au depus bilanţul contabil la Ministerul Finanţelor.

Băiatul teribil al tenisului

Năstase este primul sportiv care a ocupat locul 1 în istoria clasamentului ATP. A câştigat două turnee de Mare Şlem (US Open - 1972 şi Roland Garros - 1973). La simplu a câştigat 57 de turnee şi a acumulat peste două milioane de dolari din tenis.

Şi acţiunile vor fi împărţite

Avocatul Cristian Sârbu a declarat că toate bunurile dobândite de cuplu în timpul căsătoriei sunt partajabile, indiferent dacă sunt mobile sau imobile, fiind proprietate comună, dacă nu există un contract prenupţial. În cazul acţiunilor cumpărate după căsătorie, indiferent cine este proprietarul lor, se vor împărţi între cei doi. "Se pot înţelege amiabial sau se poate realiza o expertiză prin care se evaluează acţiunile, iar judecătorul le va împărţi", a explicat avocatul.

Articol complet in  adevarul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
13

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
35

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
40

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...