Alţi 50 de elevi instruiţi la şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă

Alţi 50 de elevi instruiţi la şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Peste 50 de elevi şi cadre didactice de la Şcolile nr. 6, 11, 12 şi 14 din municipiul Botoşani s-au întâlnit, astăzi, cu pompierii, medicii de pe ambulanţă şi voluntarii Crucii Roşii în cadrul şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă “Prezent şi Viitor în Siguranţă. Este a doua serie de elevi care au învăţat cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, dar şi cum să vină în sprijinul semenilor. După ce timp de două ore şi-au însuşit cele mai elementare noţiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă, elevii au participat la activităţile practice desfăşurate în curtea Detaşamentului de Pompieri Botoşani.

Pompierii le-au arătat cum să folosească mijloacele de primă intervenţie (stingătoarele) şi le-au prezentat tehnica cu care intervin în situaţii de urgenţă (incendiu, accidente rutiere, inundaţii). Voluntarii de la Crucea Roşie Botoşani, paramedicii şi medicii de pe ambulanţă i-au învăţat cum să acorde primul ajutor. Unii dintre elevi au îmbrăcat pentru prima dată haina de pompier.

Cadrele didactice prezente au manifestat interes şi preocupare pentru acest tip de instruiri, ce privesc activitatea extracuriculară  a copiilor, aceştia din urmă demonstrând că deţin un mare bagaj de cunoştinţe şi ştiu cum să se comporte în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. La fel ca şi colegii din seria precedentă, sâmbătă dimineaţă, elevii vor fi evaluaţi cu ajutorul unui chestionar ce conţine 20 de întrebări din domeniul situaţiilor de urgenţă, după care vor pleca în excursie la Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu".

Primii zece elevi care vor obţine rezultate bune în urma evaluării se vor întâlni din nou cu pompierii, în perioada 29 august – 1 septembrie, în tabăra la Agafton. 

Şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă “Prezent şi Viitor în Siguranţă, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Crucea Roşie – Filiala Botoşani, se adresează elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a, care învaţă la şcolile din municipiul Botoşani. În fiecare zi de vineri din august, grupuri de câte 50 de copii vor participa la cursuri organizate de pompieri. La sfârşitul fiecărei serii, sâmbăta, se va desfăşura evaluarea cunoştinţelor şi deprinderilor dobândite în ziua precedentă, precum şi o activitate de informare culturală sau religioasă.

Din fiecare serie, 10 dintre elevii care au obţinut cele mai bune rezultate în urma evaluării vor merge, în perioada 29 august - 1 septembrie, în tabără la Agafton, unde vor putea să îşi dezvolte priceperile şi deprinderile în a reacţiona a situaţii de urgenţă, dar să se şi relaxeze.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Panică în spitale. Documentul pe care medicii au trebuit să-l semneze, în contextul războiului din Ucraina

astăzi, 09:34
10

Medicii sunt ținuți sub evidență, în contextul războiului din Ucraina, stat pe care Guvernul de la București îl sprijină militar, financiar și umanitar.Unul dintre medicii viza...

Se deschide competiția pentru Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum

astăzi, 08:58
16

Pentru ediția din anul 2024, organizatorii propun un nou concept, care include: Festivalul de Debut, un târg de carte și Gala de acordare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu&...

Are viitor vaca de lapte? Fermier din Botoșani: ”Azi mulg, azi am banii!” (Video)

astăzi, 08:22
226

Cu ce probleme se ocupă acest sector spune Iulian Siminic, fermier din comuna Mitoc, județul Botoșani.Iulian Siminic se ocupă de zootehnia de aproximativ 20 de ani și deține o fermă mixtă ...