Alocatia copiilor, in functie de veniturile parintilor!

Începând din 2011, alocaţiile nu vor mai ajunge la toţi copiii. Potrivit ministrului Muncii, Mihai Şeitan, vor mai primi alocaţii doar copiii ai căror părinţi au un anume venit. "Copiii vor primi alocaţiile în funcţie de veniturile părinţilor", a anunţat, astăzi, ministrul Şeitan.

Astfel, potrivit lui Şeitan, sistemul de acordare a acestora va fi reanalizat, astfel încât statul să dea alocaţii doar sub un anumit plafon al venitului familial.

"Nu este corect ca o familie care câştigă 200.000 euro, de exemplu, să primească acea alocaţie de la stat. Nu vor mai primi toţi copiii alocaţia de 42 lei, ci doar de la un anumit plafon în jos", a explicat Şeitan.

În plus, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a precizat că în acest moment se lucrează la un act normativ pentru reglementarea alocaţiilor pentru copii şi este posibil ca toate alocaţiile, precum cea complementară, monoparentală şi cea de stat de 42 lei, să fie transformate într-una singură.

"S-ar putea ca din 2011, aceşti copii care provin din familii înstărite să nu mai primească alocaţii de la stat. Deocamdată se lucrează la acest proiect şi nu a fost stabilit un plafon", a spus Nedelcu.

Ea a mai precizat că pe viitor va exista o singură alocaţie, care va fi acordată copiilor cu vârste între 0 şi 18 ani.

În replică, Asociaţia de părinţi nu este de acord să se limiteze dreptul copiilor la alocaţie."Mi se pare un abuz să limitezi dreptul copiilor la alocaţie, atât timp cât nu este un ajutor social. Nu ar trebui să se ţină cont de cât de înstărite sunt familiile, că nu este vorba de un drept social, ci de un drept câştigat al copilului. Nici în comunism n-au fost tăiate alocaţiile copiilor", a declarat Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiei Părinţilor din Învăţământul Preuniversitar, citată de RTV.

 



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
679

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
177

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
457

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...