Alianta nu i-a (re)unit: Turcanu si Onisa, razboi deschis in USL!

Alianta nu i-a (re)unit: Turcanu si Onisa, razboi deschis in USL!

 PAUL ONISA  

Alianta USL, zdruncinata de neintelegeri in judetul Botosani! Fosti colegi de partid in PNL, Paul Onisa si Florin Turcanu continua razboiul, chiar daca, cel putin oficial, ar trebui sa lupte pe un front comun.

Presedintele PC Botosani, Paul Onisa, il acuza pe liderul PNL, deputatul Florin Turcanu, ca a inceput sa racoleze lideri conservatori, care deja au fost stabiliti ca fiind candidati din partea PC la alegerile locale de anul acesta.

Paul Onisa a dat drept exemplu comuna Broscauti, unde inca din vara anului trecut s-a stabilit candidatul din partea PC la primarie, insa liderul liberalilor l-a anuntat ca fiind candidatul din partea PNL. Potrivit lui Onisa, in urma discutiilor purtate cu liderii din teritoriu, probleme au fost semnalate si in Cristesti, Saveni si Stiubieni, unde conservatorii sunt racolati in PNL.

"In continuare noi ne pastram rolul de liant, de factor de echilibru, in cadrul USL-ului, motiv pentru care  nu acceptam niciun fel de abateri de la prevederile protocolului incheiat in cadrul USL-ului si al ACD-ului. Continuam aceeasi politica a PC de implicare in viata politica locala si ne pastram pozitia sa ne prezentam la alegerile locale de anul acesta cu candidati proprii, asa spun si prevederile protocolului si vom amenda atunci cand este cazul atitudini necolegiale din partea unor parteneri din cadrul USL-ului si mai  ales din cadrul ACD-ului unde constatam in ultima perioada ca liderul PNL incearca sa ne racoleze lideri si candidati la primarie din unele comune din judetul Botosani, fapt inacceptabil de prevederile protocolului din cadrul ACD-ului. Eu inteleg ca PNL-ul se considera un partid istoric si cu potential foarte mare, dar nu inteleg din ce cauza se afla intr-o contradictie cu propriile declaratii si spun ca noi suntem un partid mic, dar in acelasi timp ne racoleaza o serie de lideri pentru primarie, consilieri si altii. Eu nu cred in partide mari si partide mici, eu cred doar in  capacitatea de performanta politica a unor partide si in capacitatea partidelor de a-si sustine niste lideri cu adevarat valorosi, capabili sa produca schimbarea de care tot vorbim in societatea romaneasca", a declarat Paul Onisa, in cadrul unei conferinte de presa.

Liderul PC a spus ca nu a avut si nici nu va avea discutii pe aceasta tema cu Florin Turcanu, in schimb a informat conducerea centrala a PC despre situatia de la Botosani, pentru a se lua masuri.

"Discutii nu pot sa am cu Florin Turcanu, nu avem culoare de comunicare corespunzatoare in  ceea ce priveste angajamentul nostru ca lideri politici, iar motivul pentru care nu participam la conferintele de presa comune este datorita faptului ca Turcanu se erijeaza intr-un lider al ACD-ului fara a tine cont de prevederile protocolului. Problema a fost dezbatuta cu liderul la nivel national vizavi de atitutdinea de racolare a membrilor PC din Fililaa Botosani. Unii lideri ai USL considera ca democratia e o pajiste intinsa pe care sa pasca doar oile lor. Vorbesc in general…", a adaugat Onisa.

Paul Onisa a tinut sa remarce, in schimb, relatia cu celalalt co-presedinte al USL, Gheorghe Marcu. "Cu domnul Marcu am o relatie, cel putin din punct de vedere al discutiilor, corecta. Sigur exista un dialog intre noi si echipa dumnealui, pacat ca nu avem un dialog intre noi si PNL, care suntem mai apropiati in cadrul ACD-ului", a conchis Paul Onisa.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
113

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
307

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
103

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...