Este vremea mustului servit cu plăcinte și pastramă. Iar târgurile unde oaspeții regăsesc aromele toamnei atrag tot mai mulți producători.
Grătarele și cuptoarele s-au încins și au dat vestea că în Parcul Titan din București a fost petrecere mare. Puțini au rezistat aromelor de plăcinte, mici și pastramă de oaie.
Plăcintele au fost cu praz și telemea, cu mere și stafide. Însă alivencile moldovenești, după rețeta de la Botoșani, au fost vedetele. Abia scoase din cuptor, au atras clienții pe loc.
„Am venit din Botoșani ca să aducem pe mesele bucureștenilor produse tradiționale moldovenești. Plăcinte, poale în brâu, cozonac, deliciuri tradiționale pentru toate gusturile”, spune Gabriela Mateiuc – patiser.
Cele mai căutate, spune botoșăneanca, au fost plăcintele, pentru că ”sunt proaspăt scoase din cuptor”, dar și alivencile, care s-au vândut cu prețuri de la 9 până la 15 lei, relatează StirileProTV.
Festivalul de plăcinte și merinde s-a închiat duminică.