ALEȘII NOȘTRI: Parlamentarii, maestri ai chiulului in 2013

ALEȘII NOȘTRI: Parlamentarii, maestri ai chiulului in 2013
Sa fii parlamentar in Romania este o cariera de vis. Oricine si-ar dori sa vina doar cateva ore la serviciu, doua sau trei zile pe saptamana si sa incaseze un salariu frumusel de la stat.

 Cel mai bun exemplu de huzur este activitatea parlamentara din 2013. Au trecut deja patru luni si jumatate din acest an, din care insa alesii poporului au muncit doar vreo trei, si atunci venind la Parlament cel mult trei zile pe saptamana.

 Desi au depus juramantul in decembrie, au venit la Parlament prima data abia in februarie, dupa o vacanta de iarna mai lunga decat a elevilor.

 Apoi, de cand a inceput primavara, parlamentarii isi tot gasesc scuze sa nu se prezinte la munca: a fost intai Pastele catolic, apoi o "binemeritata" vacanta de doua saptamani pentru 1 Mai si Paste, iar mai nou si-au votat inca o zi libera pentru Rusaliile catolice: 20 mai, relateaza ziare.com.

 Desigur, teoretic, parlamentarii lucreaza in teritoriu doua zile pe saptamana pentru a lua pulsul alegatorilor, insa daca mergi in fiecare colegiu constati ca unii alesi mai noi nici nu au catadicsit sa isi faca birou parlamentar, potrivit Romania TV.

Situatia este si mai grava atunci cand se anunta sedinte in comisiile de specialitate, iar parlamentarii nu binevoiesc sa se arate la fata. Asa s-a intamplat saptamana trecuta cand Digi24 a constatat ca salile de sedinta erau goale.

Aceste comisii inseamna o cheltuiala foarte mare. Pentru ca senatorii si deputatii au angajati: sofer, secretara si consilieri. Parlamentul are 45 de comisii, pentru care trudesc peste 200 de angajati. Secretarele si consilierii primesc lunar salarii de peste 500.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
286

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
429

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
565

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...