Aleşii locali vor să scape definitiv de Agenţia Naţională de Integritate

Aleşii locali vor să scape, cu orice preţ, de Agenţia Naţională de Integritate. Şefii de consilii judeţene şi primarii ar putea fi ocoliţi de unele prevederi din legea incompatibilităţii, în condiţiile în care Guvernul lucrează la modificarea acesteia. E vorba de eliminarea articolului prin care aleşii locali îşi pierd mandatul dacă sunt reprezentanţii comunităţii în cadrul unei societăţi comerciale.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat recent că se doreşte modificarea legii incompatibilităţii pentru ca aleşii locali să nu mai fie acuzaţi atât de uşor de incompatibilitate. Dragnea susţine că este incorect ca primarii să-şi piardă mandatul atunci când ocupă funcţii şi într-o firmă, ca reprezentanţi ai statului. În prezent, documentul este în lucru la Ministerul Justiţiei, dar aleşii locali se plâng că legea s-a blocat acolo şi că parlamentarii puterii nu fac nimic.

Nemulţumiţii au găsit înţelegere la ministrul Fondurilor Europene, care a declarat că rezolvarea situaţiei ar fi dorită inclusiv de Comisia Europeană.

"Eu vă promit că săptămâna asta discut cu preşedintele ANI. pe această speţă, pentru a avea o abordare unitară, tinând cont de ceea ce instanţa deja a pronunţat. Deci eu vă promit că iau speţa respectivă, o să discut cu preşedintele ANI., pentru a încerca să rezolvăm odată pentru totdeauna acest subiect", le-a spus ministrul Fondurilor Europene, eugen Teodorovici.

Modificarea legii ANI prin ordonanţă de urgenţă a fost discutată, încă din luna mai, şi într-o şedinţă PNL. Peste 650 de primari au probleme din cauza investigaţiilor ANI.

"Chestiunea cu ANI dacă nu intervine ceva legislativ poate deveni o problemă" spunea la şedinţa respectivă şeful CJ Braşov, Aristotel Căncescu. "Domnul Dragnea într-adevăr a spus că are o anumită iniţiativă. Nu rămâne decât să vedem şi să revedem dacă va fi vorba de o ordonanţă"; a replicat Crin Antonescu, conform realitatea.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

astăzi, 20:53

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

astăzi, 20:11

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

astăzi, 19:20

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...