Alerta in cabinetele stomatologice din toata lumea - risc de cancer

Alerta in cabinetele stomatologice din toata lumea - risc de cancer
Medicii stomatologi din intreaga lume au fost avertizati legat de un dispozitiv portabil, care emite un nivel al radiatiilor de peste 10 ori mai mare decat cel considerat sigur pentru pacienti.

Este vorba despre aparatul numit Tianjie Dental Falcon, produs in China, care poate fi cumparat de pe Internet, inclusiv de pe eBay. Expunerea la radiatiile emise mareste riscul de cancer, afectand mai multe organe, relateaza BBC, citat de ziare.com.

In Marea Britanie, medicii din sistemul privat au fost avertizati sa renunte la folosirea acestor dispozitive. Nu se stie inca numarul pacientilor expusi. Pana acum, 13 astfel de dispozitive au fost retrase.

In momentul in care este folosit un astfel de aparat, intregul craniu si creierul sunt expuse radiatiilor, nu doar cavitatea orala. In plus, exista si riscul ca medicul sau chiar pacientul sa fie electrocutati.

Tianjie Dental Falcon, produs de Zhengzhou Tianjie Electronic Equipment Co, se cumpara online cu echivalentul a numai 200 de lire sterline. Alte dispozitive similare, insa de calitate, costa peste 4.000 de lire sterline in Marea Britanie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
4

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
285

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...

Bani de la stat pentru românii care sunt nevoiți să meargă la tratament. CNAS subvenționează aceste servicii

astăzi, 14:10
80

Tratamentul balnear, recunoscut pentru beneficiile sale în reumatologie cronică, ortopedie, neurologie și boli vasculare, se află pe lista serviciilor decontate de Casa Națională de Asigur...