ALEGERI LOCALE 2016: Victorii zdrobitoare, primării câştigate la pas
BOTOSANI

Alegerile locale au pus pe jar mii de membri de partid, au pus în miÅŸcare sute de rotiÅ£e interne ale principalelor formaÅ£iuni politice ÅŸi au pus la treabă mai-proaspetele partide care au găsit în campania electorală prilejul de a se face cunoscute. După atâta efort din partea tuturor politicienilor, e momentul bilanÅ£urilor ÅŸi al "dărilor de seamă" către ÅŸefii partidelor.

La Dorohoi, Dorin Alexandrescu a câÅŸtigat la pas al treilea mandat, fără mari eforturi în condiÅ£iile în care principalii săi contracandidaÅ£i nu reprezentau adevărate pericole. Fapt ce s-a remarcat ÅŸi la vot. Aflat în fruntea AlianÅ£ei PSD+ ALDE, Dorin Alexandrescu a obÅ£inut în jur de 70% din totalul voturilor exprimate de dorohoieni- 11.017 la număr, în faÅ£a fostului viceprimar Constantin Bursuc ÅŸi a fostului primar Sergiu Lungu.

Aflat pe poziÅ£ia a ÅŸasea în sondajele interne ale PNL la nivelul municipiului Dorohoi, Bursuc s-a încăpăţânat să-l contracandideze pe Alexandrescu, ignorând toate semnalele, ÅŸi a obÅ£inut 18% din voturi. De partea cealaltă, Sergiu Lungu, acum lider al PMP, a câÅŸtigat 4% din voturile dorohoienilor pe care i-a condus în perioada 2004- 2008.

În ce priveÅŸte Consiliul Municipal, social-democraÅ£ii ÅŸi reprezentanÅ£ii ALDE se vor instala comod în cele 12 fotolii de consilieri. Lor li se vor alătura ÅŸase liberali ÅŸi un independent- surpriza acestui scrutin.

Este vorba de Stelian Gherasim, fostul manager al Spitalului Municipal Dorohoi, care se poate lăuda că a obÅ£inut mai multe voturi- 692- decât formaÅ£iuni politice cu tradiÅ£ie. De exemplu, UNPR a obÅ£inut 295 de voturi, PRM 249 de voturi iar Partida Romilor- 182 de voturi. Având în vedere succesul obÅ£inut în alegeri, privit în oglindă cu eÅŸecul lui Ovidiu Portariuc, încă primarul municipiului BotoÅŸani, dar preÅŸedinte al organizaÅ£iei judeÅ£ene a PSD, Dorin Alexandrescu se găseÅŸte în situaÅ£ia de a putea emite pretenÅ£ii la conducerea formaÅ£iunii la nivel judeÅ£ean.

La pas a câÅŸtigat ÅŸi social- democratul Relu Târzioru un nou mandat la Primăria oraÅŸului Săveni, zdrobindu-ÅŸi contracandidata liberală, pe Mirela Saucă. De altfel, un final previzibil, după ce liberalii au pierdut mult timp pentru a-i pregăti un contracandidat puternic lui Târzioru, plecat din PNL odată cu "ordonanÅ£a lui Dragnea". ÎÅŸi luaseră gândul că vor mai conduce Săveniul cu mult înainte de a o arunca în luptă pe Mirela Saucă, fostă membră a ForÅ£ei Civice, înghiÅ£ită de PDL ÅŸi ulterior de PNL, care s-a codit să-ÅŸi asume angajamentul de a-l contracandida pe Târzioru, care ÅŸi-a făcut campanie electorală cu centrul multicultural, ridicat peste fostul Cinema Patria ÅŸi cu toate străduÅ£ele ÅŸi aleile asfaltate.

La Bucecea, social- democratul Andron Å¢âmpău a obÅ£inut 1.261 de voturi în faÅ£a liberalului Bogdan Suruciuc, cu 664 de voturi. Victoria presupune al treilea mandat pentru primarul oraÅŸului din apropierea municipiului BotoÅŸani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul judeÈ›ului BotoÈ™ani, toate instituÈ›iile cu rol în managementul situaÈ›iilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...

Școală din județul Botoșani, decorată de președintele României!

astăzi, 09:57

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din IbăneÈ™ti va fi decorată, pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, preÈ™edintele României. Această distincÈ›ie va fi o...