ALEGERI LOCALE 2016: Primari "tradiţionali" învinşi neaşteptat
BOTOSANI

Neglijenţă sau prea multă încredere? Aceasta este întrebarea care frământă şi acum reprezentanţii partidelor care au fost martorii unor eşecuri inexplicabile la alegerile locale în câteva comune din judeţ.

De departe, cel mai mare şoc l-a suferit liberalul Cozmin Epuraş, care a pierdut Primăria Stăuceni cu 35 de voturi în faţa social- democratului Relu Burlacu. Mai exact, Epuraş, cel care a candidat pentru al patrulea mandat în fruntea Stăuceniului, a obţinut 693 de voturi, în timp ce Burlacu a reuşit să acumuleze 728 de voturi.

O situaţie similară s-a întâmplat la Truşeşti, unde liberalul Mihai Puruhniuc a fost bătut cu 22 de voturi în plus de social- democratul Petru Grişa Ailenei. Primul a obţinut 896 de voturi, iar cel de-al doilea- 918 voturi.

Cinci mandate a avut la conducerea comunei Răuseni liberalul Florin Olaru, dar duminică a fost "răsturnat" de Maria Jijie, candidat al PSD la primărie. Şi încă cu un scor drastic- Maria Jijie a obţinut 654 de voturi, în timp ce Florin Olaru a câştigat 373 de voturi.

Tot şocantă a fost înfrângerea co-preşedintelui ALDE Botoşani, Gheorghe Iacob. A obţinut 683 de voturi din partea cetăţenilor din comuna Răchiţi, însă contracandidatul său, liberalul Florin Bulgaru, încă ales judeţean, a acumulat 1.022 de voturi. Curios, pentru că Bulgaru nu are mulţi ani de când locuieşte în Răchiţi, însă a reuşit să se facă suficient de cunoscut încât să rupă din voturi.

Despre surpriza de la Ştefăneşti se va vorbi mult timp de acum încolo. Social- democratul Ştefănel Rusu a ratat ocazia de a contabiliza al treilea mandat, fiind învins neaşteptat de viceprimarul Florin Buţura.

Urmează ca Biroul Electoral Judeţean să centralizeze toate situaţiile privind opţiunea de vot a botoşănenilor la aceste alegeri locale, un semnal important în aşteptarea alegerilor parlamentare din toamnă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Risc de inundații pe râurile Prut și Jijia până pe 1 octombrie!

astăzi, 12:34

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora. De asemenea, a fost emis un cod cod port...

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din țară a ieșit pe traseu la Iași. Turiștii, dar și ieşenii au îmbrățișat rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul județului Botoșani, toate instituțiile cu rol în managementul situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...