Alegeri in Rusia: Putin, castigator, potrivit exit-poll-urilor

Alegeri in Rusia: Putin, castigator, potrivit exit-poll-urilor
Vladimir Putin castiga prezidentialele cu 58% din voturile exprimate - arata exit-poll-ul Vtsiom, publicat de Russia Today. In schimb, estimarea Comisiei Electorale Centrale, publicata de Interfax, il crediteaza pe Putin cu 61,8% din voturi. Rezultatele finale vor fi facute publice abia pe 14 martie. 
 
Maratonul alegerilor a inceput sambata, la 20.00 GMT (22.00 ora Romaniei), cand s-au deschis urnele in Extremul Orient, si se incheie 21 de ore mai tarziu, cand se inchid in enclava Kaliningrad (duminica, 19.00 ora Romaniei).

Rusia se intinde pe noua fusuri orare. Astfel, alegatorii din regiunile Kamceatka, Magadan, Sahalin, Kurile, Ciukotka incep sa mearga la urne cu opt ore inainte de deschiderea sectiilor de votare in partea europeana a tarii, inclusiv la Moscova.

Sondajele de opinie il dadeau pe Vladimir Putin castigator inca din primul tur, acesta urmand sa conduca Rusia pentru inca patru ani, in tandem cu actualul presedinte, Dmitri Medvedev, care va fi premier.

Cinci candidati - premierul Vladimir Putin, liderul comunist Ghenadi Ziuganov, ultranationalistul Vladimir Jirnovski, liberalul Serghei Mironov si miliardarul Mihail Prohorov - se infrunta in scrutin, scrie ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
7

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
44

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
115

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...