Alcoolicii si-ar putea plati singuri spitalizarea. Colegiul Medicilor spune ca masura ar fi lipsita de etica!

Alcoolicii si-ar putea plati singuri spitalizarea. Colegiul Medicilor spune ca masura ar fi lipsita de etica!
Deputatul iesean Tudor Ciuhodaru a cerut Parlamentului impunerea unor noi reguli de plata pentru alcoolici, in urma numarului crescut de internari sub diagnosticul de etilism acut.

"In ultima perioada numarul celor care ajung la urgente cu etilism acut a explodat. In plus, normele Uniunii Europene impun sa reducem patologia generata de alcool la 7%. De aceea cred ca o reglementare este absolute necesara. Insa atentie, ma refer doar la etilismul acut si nu la alcoolicii cronici", a precizat Ciuhodaru, care este si medic.

Medicul doreste ca persoanele internate cu o alcoolemie foarte mare sa fie considerati neasigurati.

"Chiar daca isi platesc taxele catre Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate vor trebui sa suporte cheltuielile. Cu banii dati acum pe tratarea unui singur caz se poate cumpara o proteza de sold pentru un batran sau se poate trata un copil nevinovat", a mai declarat medicul iesean, citat de Gandul.

Colegiul Medicilor nu va sustine insa proiectul de lege, considerand ca nu este etic.

"Din punct de vedere etic un asemenea demers nu poate fi aprobat de comunitatea medicilor. In primul rand fiecare cetatean al acestei tari care isi plateste asigurarea medicala are dreptul si trebuie sa primeasca serviciile oferite de sistem indiferent de cauza afectiunilor.

In al doilea rand nu vom face decat sa supunem la plata pe membrii famiilor din care provin pacientii. Si de cele mai multe ori acestea sunt sarace", a declarat profesor doctor Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Record al alcoolemiei: 7,55 la mie

Nici medicii specialisti care se confrunta cu cele mai groaznice urmarile ale alcoolismului nu sustin proiectul lui Ciuhodaru si atentioneaza ca in cazul in care va fi legiferat poate da nastere la multe abuzuri.

Propunerea deputatului survine dupa ce o batrana din Iasi a batut zilele trecute toate recordurile etilismului acut dupa ce a fost internata cu o alcoolemie de 7,55 la mie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
45

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
87

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
143

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...