Alcool și țigări ce urmau a fi introduse ilegal în Finlanda, oprite în PTF Stânca (fotogalerie)

În bagajele personale ale celor doi, în compartimentul marfă și dormitor, polițiștii au descoperit cantitatea de 9.000 de ţigarete (450 de pachete) fără timbru de acciză și 352 litri alcool.

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit, într-un autocar, cantitatea de 9.000 de ţigarete (450 de pachete) și 352 litri alcool, bunuri pe care cei doi șoferi ai mijlocului de transport intenționau să le transporte ilegal în Finlanda.

Asta s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri, în jurul orei 19:00. Cei doi cetățeni români s-au prezentat în P.T.F. Stânca pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale celor doi, compartimentul marfă și dormitor, cantitatea de 9.000 de ţigarete (450 de pachete) fără timbru de acciză și 352 litri alcool.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 9.530 de lei, persoanele fiind sancționate de către lucrătorii vamali cu amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei”, a declarat comisar șef de poliție Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...