Alba-neagra cu termenul de depunere a dosarelor pentru metodisti la ISJ: Un razboi in care nimeni nu isi asuma vreo vina!

Alba-neagra cu termenul de depunere a dosarelor pentru metodisti la ISJ: Un razboi in care nimeni nu isi asuma vreo vina!
Preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Liviu Axinte, susţine că cele două proceduri privind accederea cadrelor didactice în corpul metodiştilor au fost aprobate în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean pe data de 25 noiembrie, profesorii având doar două zile la dispoziţie pentru a-şi face dosarele complete, în cazul celor care nu sunt metodişti, şi de a le completa, în cazul profesorilor care deja fac parte din corpul metodiştilor de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Pe adresa redacţiei Stiri Botosani au venit in  ultimele zile mai multe mail-uri din partea unor cadre didactice nemultumite de termenul mult prea scurt, de doar doua zile, in care trebuie sa isi puna documentatia la punct, reclamand faptul ca de fapt adresa de la Minister privind procedurile a fost trimisa inca de acum cateva saptamani.

"ISJ-ul a trimis In scoli in seara zilei de 25.11.2013 doua proceduri cu datele modificate. Tehnoredactata era data de 12.11.2013, iar cu pixul deasupra era trecuta data de 25.11.2013. Data de 12.11.2013 apare acolo pentru ca atunci trebuia aprobata in CA-ul ISJ-ului. Insa, cineva, a uitat sa puna procedura pe ordinea de zi a CA-ului din 12.11.2013. Cand si-a adus aminte, acel cineva, a inceput sa caute vinovati. Dupa ce au fost gasiti vinovatii a fost convocat CA-ul pentru data de 25.11.2013, a fost modificat calendarul si totul este Ok. Bagam ministerul la inaintare (ca nu ne verifica nimeni daca spunem adevarul ori ba) si ii supunem pe metodisti la cea mai grea proba: VITEZA", se arata intr-un mail transmis redactiei Stiri.BotosaniRo.

"La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Consiliul de Administraţie de luni, 25 noiembrie, s-au aprobat două proceduri privind selecţia metodiştilor. O primă procedură se referă la actualizarea dosarelor de către metodiştii care deja sunt membri în corpul metodiştilor din 2012 şi care au încheiate contracte de metodist pe o perioadă de patru ani, care trebuie să facă dovada a 90 de credite profesionale transferabile. Aceştia trebuie să depună până astăzi doar dovada creditelor, nu fac un dosar complet. Pentru cei care nu sunt metodişti şi doresc să fie trebuie să depună un dosar conform celei de-a doua proceduri trimisă de ISJ în unităţile şcoare. Nu ştiu când au venit procedurile în Inspectorat. Dar două zile este un termen foarte scurt", a spus Liviu Axinte, liderul LSI.

Acesta a apreciat ca dificultati au intampinat cei care nu sunt metodisti.  

"Din ce am înţeles, fiind în criză de timp pentru a răspunde solicităţii Ministerului s-a stabilit acest termen scurt în Consiliul de Administraţie. Este un termen foarte scurt, dar aşa a fost decis în CA. Principala problemă ar fi în cazul celor care doresc să devină metodişti noi, la care ar trebui să primeşti acceptul Consiliului de Administraţie din şcoală, trebuie să convoci, totul este în pripă", a conchis liderul LSI.

 Mihaela Hunca, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, a precizat marti ca termenul este atat de scurt, de doar doua zile, pentru ca abia pe 25 s-a primit adresa de la Ministerul Educatiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
220

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
231

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...