Al doilea caz de antrax la om confirmat la Nichiteni!

Al doilea caz de antrax la om confirmat la Nichiteni!

Cristian Roman, prefectul judetului Botosani

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocat luni după-amiază, după ce un al doilea caz de antrax la om a fost confirmat în localitatea Nichiteni, din comuna Coţuşca. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, de profesie tehnician veterinar, fara ocupatie.

Acesta nu poate preciza în ce împrejurări a contactat virusul, motiv pentru care a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

În şedinţa de astăzi a comitetului s-a decis intensificarea verificărilor privind respectarea în localitatea Nichiteni a restricţiilor referitoare la mişcările de animale (vânzarea, cumpărarea, tranzitul şi sacrificarea), consumul de lapte şi carne provenită de la animale din localitate.

De asemenea, s-a hotărât suplimentarea efectivelor de jandarmi şi poliţişti care să asigure respectarea interdicţiei de păşunat pe tarlaua unde a fost sacrificată bovina bolnavă de antrax.

Pentru prevenirea altor cazuri de îmbolnăvire cu antrax s-a luat măsura efectuarii de către Direcţia de Sănătate Publică a unui control epidemiologic la toţi locuitorii din Nichiteni.

În acelaşi timp, specialiştii DSVSA vor face inventarierea şi examinarea clinică a tuturor animalelor din localitate.

"Marţi dimineaţă a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Coţuşca, la şedinţă urmând a participa şi o parte din membrii Comitetului Judeţean", anunţă Cristian Roman, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
43

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
96

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
33

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...