Ai chiriași? Va trebui să plătești dările la stat!

Ai chiriași? Va trebui să plătești dările la stat!
2.000 de botoşăneni, care realizează venituri din chirii, au de plătit la Fisc contribuţii de asigurări de sănătate, în limita a cinci salarii brute.

Urmează ca, în perioada următoare, finanţiştii să calculeze exact sumele pe care le datorează persoanele fizice aflate în această situaţie, după care le vor trimite înştiinţări de plată. Astfel, cei care obțin venituri din chirii vor fi nevoiți să achite 5,5% CASS, în limita a cinci salarii brute.

La nivelul actual al salariului brut pe economie - 2.223 lei, persoanele în cauză ar urma să achite lunar maximum 458,5 lei, dacă veniturile din chirii sunt egale sau depășesc acest plafon.

Noul bir va fi plătit de la 1 ianuarie.

Pentru cei care au sub cinci camere la închiriere, contribuţiile la CASS pe veniturile din chirii se vor evidenţia lunar şi se vor plăti trimestrial, până cel târziu în data de 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.

Cei care închiriază mai mult de cinci camere, vor evidenţia lunar CASS pe chirii şi vor plăti în două tranşe anuale, pe 25 iulie şi 25 noiembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
49

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
55

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
36

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...