Agentii economici se intorc in Centrul Vechi

Agentii economici se intorc in Centrul Vechi
O parte dintre chiriasii din Centrul Vechi al municipiului Botosani se vor intoarce in perioada urmatoare in spatiile pe care le-au ocupat inainte de reabilitare. In prima faza, este vorba despre agentii economici care au contracte de inchiere pentru spatiile de la parterul cladirilor din Centrul Vechi, si care pe perioada lucrarilor de reabilitare au fost mutati in Piata Centrala.

Primarul Catalin Flutur sustine ca exista cereri din partea mai multor fundatii si ONG-uri de a li se pune la dispozitie un spatiu in una din cladirile din Centrul Vechi.

"Centrul Vechi este in grafic, vom prelua o parte din cladirile care sunt finalizate. Am convenit cu constructorii si cu cei de la Ministerul Dezvoltarii sa preluam pe tronsoane Centrul Vechi si aici ma refer la toate cladirile care sunt pe strada Savenilor, de la numarul 2 la numarul 10, plus coltul cu Calea Nationala, cladirea de la Piata 1 Decembrie, pentru a oferi posibilitatea fostilor chiriasi, in primul rand agentii economici, sa revina in zona centrala, in spatiile dumnealor. Mai avem o serie de solicitari de la asociatii, ONG-uri, care doresc sa ocupe un loc in cladirea noua, care este din sticla si este destinata numai birourilor si propunerea noastra va fi pentru ONG-uri, asociatii, fundatii culturale. O sa avem o zona pentru cultura acolo", a precizat primarul Catalin Flutur.

Si o parte din familiile asistate social se vor reintoarce in locuintele din Centrul Vechi, iar municipalitatea va incheia contract cu fiecare familie in parte, fiind incluse anumite clauze, pentru a preintimpina situatiile in care anumite locuinte ar putea fi devastate.

Lucrarile de reabilitare a Centrului istoric ar urma sa fie finalizate in luna august a acestui an. Proiectul, in valoare de 7,6 milioane de euro, fara TVA, presupune, pe langa reabilitarea celor 18 cladiri, si executarea de lucrari de reabilitare a retelei de utilitati, respectiv apa-canal, gaz, energie electrica, precum si refacerea si amenajarea a trei parcari, dotare cu mobilier urban si imbunatatirea zonelor de acces si de legatura cu alte zone importante ale orasului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
9

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
14

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
58

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...