Aflat în greva foamei în Penitenciarul Botoşani, deținutul acuzat de disparițiile misterioase de la Rădăuți, dus în comă la spital după ce a leșinat la Tribunal!

Închis la Penitenciarul din Botoşani, Vasile Lavric (56 de ani), bărbatul acuzat de disparițiile misterioase ale celor trei surori Iordache de la Rădăuţi, a leşinat ieri după-amiază la Tribunalul Suceava, în timp ce aştepta să fie dus în sala de judecată la primul termen al procesului în care este acuzat de o presupusă tentativă de omor comisă în urmă cu 14 ani, victimă fiind soţia sa din acea perioadă, Nicoleta Lavric, una dintre femeile dispărute.

Arestat preventiv de la mijlocul lunii aprilie a acestui an, mecanicul auto din Rădăuţi a intrat în greva foamei de acum trei săptămâni, trăind de 21 de zile, în penitenciar, doar cu apă.

Ieri, în jurul orei 14.00, Lavric se afla în boxele de la demisolul Palatului de Justiţie şi urma să fie dus la proces, când s-a prăbuşit pur şi simplu din picioare, pierzându-și cunoştinţa.

O ambulanţă SMURD l-a transportat imediat la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, unde medicii care l-au examinat au stabilit că Vasile Lavric se află în comă diabetică, cauzată de scăderea concentrației de glucoză din sânge, ca urmare a refuzului de hrană.

Deţinutul a fost pus în perfuzii, iar la scurt timp și-a revenit.

Deși medicii ar fi vrut să-l mai țină câteva zile sub supraveghere, Vasile Lavric a refuzat să mai rămână în spital. El a cerut să fie externat, imediat ce medicii au terminat să-i administreze perfuziile, refuzând chiar şi investigațiile medicale.

"Nu existau motive pentru a-l reține împotriva voinței sale, având în vedere că starea sa de sănătate s-a ameliorat în urma tratamentului", a declarat directorul adjunct al Spitalului Suceava, dr. Tiberius Brădățan.

În jurul orei 17.30, o maşină a Penitenciarului Botoşani a venit la spital şi l-a luat pe Lavric pentru a-l duce înapoi la unitatea de detenţie.

"Sunt reţinut pe nedrept. Voi continua să fac greva foamei până mor, până se face dreptate în dosar", a declarat Lavric, vizibil slăbit, în timp ce gardienii de la penitenciar îl băgau în maşină.

"Va fi monitorizat în infirmeria unităţii", a transmis, ieri după-amiază, Cristina Livadaru, unul dintre directorii adjuncţi ai penitenciarului de la Botoşani.


Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceav

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „ Alături de domnul Dănăilă, deja simt că suntem mai aproape de obiectivul nostru!”

astăzi, 17:15

„Pentru că m-a inspirat mult de-a lungul timpului, i-am propus să se alăture echipei mele, în calitate de consilier onorific, și să contribuie, cu la fel de multă dedicare ca și p&a...

Un tren din Suceava a plecat singur din gară, după ce personalul CFR a uitat să tragă frâna de mână!

astăzi, 15:47

Incident feroviar bizar în Gara Burdujeni din municipiul Suceava. Luni, la primele ore ale zilei, vagoanele unui tren au început să se deplaseze prin stație, asta deși niciunul dintre a...

93 de ani de la moartea botoșăneanului care a revoluţionat ingineria, învăţământul tehnic şi domeniul construcţiilor de poduri!

astăzi, 15:00

A construit șosele transcarpatice, realizate după Marea Unire cu Transilvania. A construit 650 km de căi ferate după idei proprii. A realizat o stație de captare a apei subterane unică în ...