Afaceri afectate de saracie: Vezi ce firme din sectorul comert au inregistrat pierderi anul trecut!

Afaceri afectate de saracie: Vezi ce firme din sectorul comert au inregistrat pierderi anul trecut!

RADU TURCANU

Potrivit datelor Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani, in anul 2010, firmele din sectorul comert au realizat o cifra de afaceri in suma de 1.370.230 mii lei, care reprezinta 45,07% din cifra de afaceri realizata la nivel de judet. Acest indicator inregistreaza o descrestere fata de perioada precedenta, cu suma de 60 de milioane de lei.

La finele lui 2010, sectorul comert a inregistrat o crestere a pierderii nete cu 5,74%.

"Luam in considerare numarul mediu al clientilor/ firma redus, putere de cumparare scazuta si marja medie de profit, un procent insemnat din aceste firme nu pot fi profitabile", a spus Radu Turcanu, directorul DGFP Botosani.

Societatile comerciale cele mai semnificative din punctul de vedere al cifrei de afaceri, in 2010, au fost Nordic Romar SA, Pita Universal SRL, Castilio SRL si Cereal BAC SRL.

Dupa profitul net, pe primele locuri, in 2010, s-au clasat Nordic Romar SRL, Anca Farm SRL, Castilio SRL si Super Splendid SRL.

Dupa pierderea neta, firmele de pe primele locuri au fost Trinium SRL, Socar Petroleum SRL, Danilux SRL si MBB Leasing SRL.

Volumul arieratelor din sectorul comert reprezinta 21,77% din volumul total al platilor restante din economia judetului. Ponderea cea mai semnificativa in totalul platilor restante o detin furnizorii restanti, in procent de 48,43%, urmata de arieratele bugetare de 7,9%. Societatile care au inregistrat cel mai ridicat volum al arieratelor bugetare au fost MBB Leasing SRL, Socar Petroleum SRL si Claudia 2000 SRL.

In ceea ce priveste forta de munca ocupata in acest sector de activitate, la finele lui 2010 numarul mediu de angajati era de 7.732, in scadere fata de perioada precedenta cu 230 de slariati, salariul mediu brut lunar a fost de 813,65 lei, situandu-se sub media pe economia judetului de 967,72 lei.

"Se poate aprecia ca, per ansamblu, sectorul comert a cunoscut o evolutie negativa in cursul anului 2010, in sensul inregistrarii unei descresteri a cifrei de afaceri cu 9,71% fata de 2009, datorita scaderii vanzarilor de marfuri alimentare si a celor nealimentare pe fondul scaderii puterii de cumparare a populatiei", a precizat Radu Turcanu, seful DGFP Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
39

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
85

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
135

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...