Afacerea "Panourile lui Ţurcanu" cercetată în amănunt de procurorii DNA

Ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie în privinţa afacerilor Consiliului Judeţean încheiate în timpul mandatului fostului şef al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, continuă.

Procurorii DNA au solicitat şi au obţinut rapoartele Camerei de Conturi Botoşani şi ale Curţii de Conturi în privinţa contractului încheiat de Consiliul Judeţean cu societatea PowerLine, cea care a furnizat şi montat panourile publicitare în judeţ.

Asta în contextul în care oficialii CJ au susţinut că, deşi inspectorii de conturi botoşăneni au considerat că afacerea cu panouri nu a fost tocmai în regulă, contestaţia înaintată Curţii de Conturi a dat dreptate Consiliului Judeţean.

"În continuare audiem martori pe care i-am programat câte doi- trei pe zi pentru ca o audiere ţine cam trei ore şi nu se poate mai mult. Continuă ancheta şi pe alte paliere, dar nu putem furniza deocamdată informaţii. Se mai iveşte câte un document la care se face referire şi probabil că va fi solicitat", declară Mihaela Mihai, procurorul şef al DNA- Serviciul Teritorial Suceava.

La audieri a fost invitat şi Gheorghe Sorescu, actualul şef al CJ, care a dat declaraţii luni în calitate de martor.

"Mai sunt şi alţi colegi care au primit invitaţii la audieri, cred că depăşim 20% din personalul CJ chemat la Suceava", spune Gheorghe Sorescu.

Probabil sfătuiţi de avocaţi, suspecţii în cauză, Florin Ţurcanu şi Neculai Gheorghincă, au refuzat să dea declaraţii.

"Principalul suspect s-a prevalat de dreptul la tăcere şi a fost reprogramat pentru audiere şi să vedem dacă dă declaraţii sau invocă ceva în apărare. Şi celălalt suspect s-a prevalat de dreptul la tăcere şi a propus nişte probe", adaugă Mihaela Mihai.

După cum se ştie, Florin Ţurcanu are deja o condamnare, pentru fals intelectual şi uz de fals, care l-a scos din administraţie şi din viaţa politică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) Oportunitate de angajare SC BIG CONF SRL

astăzi, 15:02

SC BIG CONF SRL angajează: • Inginer Devizier – cunoștințe întocmire grafic GANTT • Inginer Ofertare – tehnic și financiar • Inginer Executie Constructii &bu...