Afacerea dintre Primărie și HSR a intrat în colimatorul Curții de Conturi!

Afacerea dintre Primărie și HSR a intrat în colimatorul Curții de Conturi!
La mai bine de un an È™i jumătate de când municipalitatea botoșăneană a cumpărat mai multe bunuri de la societatea Hi Speed Recovery, cea care s-a ocupat cu ridicatul È™i blocarea maÈ™inilor parcate neregulamentar, aceste bunuri zac nefolosite. Și asta întrucât consilierii locali din vechiul mandat nu au căzut de acord asupra structurii sau direcÈ›iei care să se ocupe de administrarea parcărilor cu plată È™i de actvitatea de blocare.

AchiziÈ›ia făcută de Primăria BotoÈ™ani la începutul anului 2015 a intrat È™i în atenÈ›ia inspectorilor CurÈ›ii de Conturi, aflaÈ›i în această perioadă în control.

Vineri, cei din Executivul Primăriei È™i È™efi din cadrul instituÈ›iei au fost convocaÈ›i la o È™edință de reprezentanÈ›ii CurÈ›ii de Conturi, È™edință care a durat mai bine de două ore, în cadrul căreia unul dintre subiectele abordate a fost cel legat de HSR.

Noul primar al Municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, nu a dorit să facă prea multe comentarii pe marginea acestui subiect.

“Este È™i una dintre problemele CurÈ›ii de Conturi È™i până nu se finalizează nu discut această problemă", a spus Flutur.

Primăria a cumpărat de la HSR 11 parcometre, pe care a dat 26.950 de euro, o maÅŸină de ridicat pentru care a plătit 15.400 de euro, indicatoare ÅŸi semne de blocat în valoare de 5.800 de euro. Suma totală plătită de municipalitate pentru aceste bunuri este de 48.150 de euro, fără TVA. 

În repetate rânduri, mai mulÈ›i consilieri locali au catalogat această achiziÈ›ie ca fiind una păguboasă pentru bugetul local.

Pe de altă parte, cei din vechea administraÈ›ie au precizat că prin contractul încheiat cu HSR a fost stipulat ca la expirarea relaÈ›iilor contractuale bunurile să fie achiziÈ›ionate de municipalitate, în caz contrar trebuind plătite despăgubiri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
47

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
49

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
305

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...