Adrian Nastase, transferat in secret la Penitenciarul Spital Jilava

Adrian Nastase, transferat in secret la Penitenciarul Spital Jilava
Adrian Nastase a fost transferat de la Penitenciarul Spital Rahova la Penitenciarul Spital Jilava, din cauza afectiunilor medicale cronice de care sufera, fiind cazat in Sectia Boli Interne, cu o alta persoana privata de libertate, intr-o camera prevazuta cu sase paturi si grup sanitar propriu, informeaza agentia de stiri Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Spital Bucuresti Jilava, Daniela Popescu, Adrian Nastase a fost internat in unitate in 17 iulie, prin transfer de la Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova.

"Transferul s-a realizat datorita afectiunilor medicale cronice de care sufera, tinandu-se cont inclusiv de recomandarile medicilor specialisti", a precizat Daniela Popescu.

Adrian Nastase este cazat in Sectia Boli Interne, cu o alta persoana privata de libertate, intr-o camera prevazuta cu sase paturi si grup sanitar propriu, se arata intr-un comunicat de presa de luni al Penitenciarului Spital Bucuresti Jilava.

La internarea lui Adrian Nastase in Penitenciarul-Spital Bucuresti Jilava au fost verificate identitatea si documentele de incarcerare, acesta a fost informat cu privire la regulamentul de ordine interioara, au fost intocmite documentele operative cu ocazia primirii in spital si a fost repartizat la salon conform recomandarii medicului de garda.

Totodata, a fost realizat consultul medical, conform procedurilor, "in conditii de confidentialitate", a precizat sursa citata.

"Dreptul la asistenta medicala al persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenta medicala in sistemul penitenciar se asigura in mod gratuit, ori de cate ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii", a mai aratat sursa citata.

In 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

In seara aceleiasi zile, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, la locuinta sa din strada Zambaccian. El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 pana in 26 iunie, cand a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova. In 21 iunie, Nastase a fost operat de o echipa din care au facut parte si medicii Ioan Lascar si Serban Bradisteanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
246

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
306

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
691

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...