Adrian Nastase, la ICCJ in dosarul Zambaccian. A cerut schimbarea unei judecatoare

Adrian Nastase, la ICCJ in dosarul Zambaccian. A cerut schimbarea unei judecatoare
Adrian si Dana Nastase, insotiti de cei doi fii ai lor, au sosit la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru un nou termen in dosarul "Zambaccian", dosar solutionat de instanta de fond cu o condamnare a celor doi la cate trei ani de inchisoare cu suspendare. Sentinta a fost atacata cu recurs atat de Nastase, cat si de procurori, iar o sentinta definitiva va fi data de catre completul de 5 judecatori ai ICCJ.

Adrian Nastase a cerut schimbarea judecatoarei Ioana Bogdan, argumentand solicitarea prin faptul ca aceasta a fost consiliera lui Daniel Morar, potrivit rtv.net.

Adrian Nastase a venit alaturi de sotia sa si de cei doi fii ai sai, Andrei si Mihnea. "Sper ca lucrurile sa se incheie cat mai rapid si cu bine. Sper ca incercarile prin care am trecut si prin care trec de 8 ani sa se incheie", a declarat Nastase inainte de inceperea sedintei de judecata.

Avocatul fostului premier, Ion Cazacu, a estimat ca acest termen se va axa pe chestiuni de ordin procedural. "Joi si vineri au fost depuse cereri de probatorii si o serie de exceptii de natura procedurala. Cred ca azi despre asta se va discuta inainte de fondul recursului. Sunt cereri complexe deoarece cei trei recurenti au cumva pozitii usor diferite", a spus Cazacu.

In martie 2012, un complet de trei judecatori de la Curtea suprema l-a condamnat pe Adrian Nastase la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj si l-a achitat pentru infractiunea de luare de mita, informeaza Agerpres.

Magistratii au mai decis atunci achitarea sotiei lui Adrian Nastase, Dana Nastase, pentru infractiunile de complicitate la luare de mita si pentru spalare de bani si condamnarea la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru participatie improprie la folosirea la autoritatea vamala de documente false.

ICCJ a hotarat in cazul fostului sef al Inspectoratului de Stat in Constructii Irina Jianu achitarea pentru luare de mita, pentru spalare de bani, pentru participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii si a stabilit incetarea procesului penal pentru participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata, insa a decis condamnarea la trei ani de inchisoare pentru participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala.

Completul de trei judecatori a ridicat sechestrul instituit pe imobilul din str. Zambaccian apartinand sotilor Nastase si a obligat-o pe Irina Jianu la plata unor sume de bani reprezentand prejudiciul constatat in dosar. In plus, instanta i-a obligat pe Adrian Nastase, Dana Nastase si Irina Paula Jianu la plata sumei de 60.000 de lei catre stat, reprezentand cheltuieli de judecata.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata pe 5 mai 2010 de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita privind bunurile din China, asa-numitul dosar `Zambaccian I`. Irina Jianu este invinuita de complicitate la dare de mita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
520

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
75

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
93

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...