Adresa de Yahoo a şefului SRI, George Maior, a fost spartă de hackerul Guccifer, cel care a dezvăluit relaţia Colin Powell-Corina Creţu

Adresa de Yahoo a şefului SRI, George Maior, a fost spartă de hackerul Guccifer, cel care a dezvăluit relaţia Colin Powell-Corina Creţu
Hackerul cunoscut sub numele de Guccifer a făcut publice mai multe nume de vedete şi personalităţi internaţionale, ale căror adrese personale de email şi documente private le-a spart. Printre victimele sale se numără şi directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, căruia hackerul i-a spart adresa de email de pe Yahoo. Guccifer este hackerul care a spart, printre altele, şi adresa de email a fostului secretar de stat al SUA, Colin Powell, dezvăluind astfel relaţia de la distanţă a acestuia cu europarlamentarul român Corina Creţu.

SRI a confirmat pentru gândul.info incidentul cibernetic, precizând însă că adresa de email a lui Maior este una veche, fără legătură cu activitatea acestuia la SRI, folosită de acesta din postura de profesor universitar. Pe acest email s-ar fi aflat invitaţii la diverse evenimente, cursuri şi anunţuri academice, conform SRI.

"Este un email vechi, privat, al domnului George Maior, de dinainte de a fi director al SRI. Era un email folosit exclusiv pentru  zona academică, nu are nicio legătură cu activitatea SRI", a declarat pentru gândul Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI.

Conform SRI, emailul lui Maior era gestionat de un asistent al acestuia şi era folosit strict pentru primirea corespondenţei academice şi a celei privind invitaţiile la diverse evenimente publice.

"Se vor lua toate măsurile legale împotriva acestui hacker. Micul Guccifer va fi odată prins şi deferit justiţiei", a mai spus Sorin Sava, pentru gândul.

Recent, Guccifer a pus la dispoziţia siteului thesmokinggun.com o arhivă de documente prin care dovedeşte că în ultimii ani a accesat ilegal corespondenţa, listele de contacte şi de telefoane, precum şi fotografiile sau documentele financiare ale unor vedete, industriaşi, diplomaţi şi oficiali guvernamentali şi militari.

Printre noile victime anunţate de hacker se numără, alături de George Maior, actorul Steve Martin, fostul asistent al preşedintelui american Nixon, actriţa Mariel Hemingway, autorul Kitty Kelly, trei membri ai Camerei Lorzilor din Parlamentul Marii Britanii, un fost secretar al Forţelor Aeriene ale SUA sau CEO-ul gigantului amercian MetLife. De asemenea, hackerul a făcut rost de numerele private de telefon ale vedetelor Robert Redford, Warren Beatty, adresele private de email ale lui Nicole Kidman, Leonardo DiCaprio şi ale altor celebrităţi.

Guccifer a dezvăluit relaţia Colin Powell-Corina Creţu

Hackerul a devenit cunoscut după ce a spart adresele de email ale unor personaje de rang înalt din administraţia SUA, precum fostul secretar de stat Colin Powell, fostul ambasador al SUA la ONU John Negroponte sau membri ai familiei fostului preşedinte George W. Bush.

La începutul lunii august 2013, hackerul a făcut publică o parte din corespondenţa privată a lui Colin Powell, în care se găseau şi mai multe mesaje şi fotografii intime ale europarlamentarului PSD Corina Creţu. Powell a recunoscut că a păstrat relaţia cu Creţu după 2005, când nu a mai făcut parte din administraţia SUA. (gandul.info)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
22

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
126

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
162

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...