Adolescentă din Botoşani, “ajutor” la spargeri pentru concubin!

O tânără de 18 ani, din Botoşani, este anchetată de poliţişti, după ce a dat mai multe spargeri alături de concubin, cei doi sustrăgând bunuri atât din locuinţe, cât şi din societăţi comerciale.

La data de 11 mai, în urma măsurilor dispuse la nivelul IPJ Suceava, poliţiştii au organizat o acţiune de identificare a autorilor în mai multe cauze de furt care figurau cu autori necunoscuţi. Astfel, începând cu ora 06.00, în baza mandatului de percheziţie emis de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi, a fost efectuată o percheziţia domiciliară la locuinţa unui bărbat de 24 ani, din municipiul Rădăuţi, bănuit în mai multe cauze de furt.

A fost probată activitatea infracţională a acestuia, precum şi a unei femei de 18 ani, din comuna Ibănești, judeţul Botoșani, fără forme legale în comuna Volovăț, concubina acestuia, în patru cauze penale rămase inițial cu autori necunoscuţi, două furturi din societăţi comerciale și două din locuință.

De asemenea în cadrul acțiunii şi în urma descinderilor efectuate a fost identificat şi un minor de 16 ani din comuna Lunca, judeţul Botoșani, fiind probată și activitatea infracțională a acestuia, reţinându-se faptul că  în perioada 11-27.04.2015 a pătruns într-o locuință din municipiul Rădăuți, de unde a sustras bunuri în valoare de 2500 lei, reprezentând scule electrice.
Bunurile au fost recuperate în proporție de 90% și au fost restituite proprietarului.
         
Față de bărbatul de 24 de ani a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea a patru acte materiale privind săvârșirea a două tentative de furt și două infracțiuni consumate comise în perioada 22.12.2014-28.04.2015 și a fost emisă ordonanța de reținere şi introdus în arestul IPJ Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un colegiu de renume și o școală rurală din Botoșani, decorate de Klaus Iohannis de Ziua Educaţiei!

astăzi, 13:05

”Onorăm rolul esenţial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învăţământ în ghidarea tinerilor noştri pe calea cunoaşterii şi a asumării valorilor pe care se...

Carmen, o mamă văduvă din Botoșani, are nevoie urgent de ajutor după operație! (Foto)

astăzi, 12:41

”O poate aduce cineva cu mașina de la spitalul din Iași sau o poate ajuta cineva cu bani pentru a căuta o mașină care să o aducă acasă?”, este mesajul transmis public de către pre...

Diplomă de Vrednicie pentru botoșăneanul care salvează inimi: ”Este o onoare care ne amintește de misiunea noastră profundă” (Foto)

astăzi, 10:48

Vlad Plăcintă a primit, din partea Înalt Prea Sfinției Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Diploma de Vrednicie pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul ...