Admiterea la liceu, pe baza evaluarii si a istoricului elevului!

Admiterea la liceu, pe baza evaluarii si a istoricului elevului!
La liceu, pe baza recomandarii profesorilor! Un nou ministru, o nouă admitere la liceu. În ultimii ani, aproape fiecare ministru al Educaţiei a schimbat modul în care se face repartizarea la liceu. La niciun an de la ultima schimbare, actualul ministru Daniel Funeriu vine cu o nouă variantă: elevii să meargă cu un portofoliu educaţional, direct la liceu.

Legea Educaţiei în varianta ministrului Daniel Funeriu va permite liceelor să-şi selecteze elevii, însă nu oricum. Pe lângă notele din gimnaziu sau media de la testarea naţională, elevul va primi şi o recomandare din partea profesorilor.

"Introducerea portofoliului educaţional prin care putem să avem, părinţii pot să aibă o imagine mult mai clară asupra caracteristicilor copilului şi nu doar o notă. Nota nu reprezintă ceea ce copilul este în realitate. În acest context, admiterea la liceu se va facedin punctul nostru de vedere, fiecare liceu va putea organiza admiterea pe baza istoricului elevului si pe baza unor evaluari", a precizat Daniel Funeriu, citat de RTV.

Admiterea în licee s-a modificat în ultimii 10 ani de cel puţin 7 ori. Examenele de treaptă au fost înlocuite cu testele naţionale care ulterior s-au transformat în teze unice. Ultima variantă de admitere, cea de anul trecut, este pe baza testului de tip internaţional.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
40

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
23

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
534

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...