Administratorul societatii Microbuzul vrea sa cumpere actiuni de la Eltrans!

Administratorul societatii Microbuzul vrea sa cumpere actiuni de la Eltrans!

 Dumitru Balan, administrator Microbuzul  

Administratorul societatii Microbuzul, Dumitru Balan, a depus in urma cu mai bine de jumatate de an o adresa la Primarie, prin care si-a manifestat intentia de a intra intr-un parteneriat public-privat cu societatea Eltrans, aflata in subordinea Consiliului Local, in vederea asigurarii transportului in comun in municipiului Botosani.

In adresa inaintata municipalitatii, administratorul firmei care asigură transportul cu maxi-taxi, a solicitat si efectuarea, de catre o societate autorizata, a unui studiu de oportunitate. Un astfel de parteneriat public-privat, intre cele doua societati ar presupune un singur bilet de calatorie pentru tramvai si maxi-taxi, dar si reanalizarea traseelor.

“Am depus in iulie sau august anul trecut o adresa catre Primarie prin care am solicitat cumpararea de actiuni la Eltrans, iar procentul sa fie undeva in jur de 50%. Daca Primaria va decide sa aiba in continuare controlul, probabil ca se va stabili carei societati ii revine procentul cel mai mare. Mi-as dori un parteneriat public-privat, dar care sa fie pe o perioada mai mare de timp, chiar peste zece ani, ca sa pot si eu sa imi amortizez investitia", a declarat Dumitru Balan, administratorul societatii Microbuzul.

De cealalta parte, viceprimarul Florin Ghiorghita sustine ca un astfel de parteneriat public-privat ar ridica anumite probleme.

“Eu nu cred ca unui intreprinzator privat i-ar conveni sa ia sub 51% actiuni, intr-o societate de stat, si unei societati a Consiliului Local nu cred ca i-ar conveni sa mearga intr-o asociere cu o firma privata, si sa aiba sub 51% din actiuni. De aici ar aparea si anumite probleme, care decurg din toata asocierea aceasta si ma refer la modul de distribuire a incasarilor, pentru ca ar fi bilet unic, ar aparea niste probleme din punct de vedere al subventiei, care daca o dai pe Eltrans, automat trebuie sa o dai si catre firma privata, si atunci sunt chestii care trebuie discutate foarte in amanunt", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

De altfel, acesta considera ca, deocamdata, nu este momentul pentru o astfel de asociere, si ca o solutie mult mai buna ar fi privatizarea societatii Eltrans.

“Deocamdata, din punctul meu de vedere, nu este momentul pentru o astfel de asociere si cred ca scopul societatii Microbuzul este de a lua subventie. Eu cred ca la un moment dat ar fi mai buna o privatizare a transportului in comun, decat un parteneriat public-privat", a conchis Ghiorghita.

Acesta a spus totusi ca dupa aprobarea bugetului, se va lua o decizie daca se va realiza sau nu un studiu de oportunitate, care sa stabileasca daca este necesar un astfel de parteneriat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu uriaș la Salcea, populația avertizată prin RoAlert și sfătuită să evite zona! (Foto, Video)

astăzi, 11:25
1299

Focul a izbucnit la o hală a unui operator economic, care are ca activitatea producția de tâmplărie PVC.Fum negru deasupra orașului Salcea. În acest moment intervin pompierii milit...

Carol, copilul din Botoșani care cucerește scena și ringul de dans! (Video)

astăzi, 11:04
87

În cadrul Top Child Performance, Carol este propus la Premiul special pentru cea mai frumoasă evoluție în muzică ușoară și performanță în dans sportiv.Ieremciuc Carol And...

Oțelul Galați - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:30

astăzi, 10:08
214

Oțelul Galați și FC Botoșani se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Oțelul!Oțelul Gal...